lördag 1 februari 2014

Film: Cradle 2 the Grave (2003)

01. cradleDottern till en skicklig yrkestjuv i Los Angeles blir en dag kidnappad. För att frige henne kräver förövarna ett antal oskattbara diamanter. Fadern ingår då en ohelig allians med en hemlig agent från Taiwan i ett desperat försök att rädda sin dotter.

 

Onödig Fakta:

  • I slagsmålscenen så slåss Tito och Chuck som är MMA-fighters. I filmen vinner Tito men på riktiga matcher så har Chuck vunnit.
  • Mark Dacascos fick roll i filmen tack vare Jet Lis fans. På hans hemsida kunde man rösta fram vem de ville se Jet Li slå.
  • Riktiga MMA-fighters som Tito Ortiz, Randy Couture och Chuck Liddell anlitades av Joel Silver för en slagsmålscen.
  • Filmen var först tänkt som en remake på filmen M från 1931

 

Först kom Romeo Must Die nu har Andrzej Bartkowiak tagit de flesta skådespelare från den filmen och gjort en till. Fast denna gången har DMX fått större roll. Plus så har de tagit några skådespelare från Exit Wounds.

Denna gången handlar det om diamanter och precis som Romeo Must Die så står Jet Li för martial artsen, DMX för det coola och Anthony Anderson för humorn. Och precis som Exit Wounds får han hjälp av Tom Arnold.

Detta är en film som egentligen är dålig men som man ändå gillar. Mest på grund av stötarna och blandningen mellan martial arts. Filmen är lite som en coolare och hårdare Rush Hour. Fast denna gång med kinesisk snut och amerikansk tjuv som tvingas samarbeta,

Det enda problemet i filmen är de överdrivna slagsmålscenerna som tyvärr de flesta är och så även en special effekt som sänker betyget en aning.

En action-film som troligtvis är Bartkowiaks bästa..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar