söndag 20 december 2009

Dvdbox : Terror på Elmstreet box 1-7 (1984-1994)


Den kultförklarade skräckfilmserien om Freddy Krueger.

Freddy Krueger är skyldig till att skoningslöst ha mördat flera barn, men efter en miss i polisutredningen släpps han på fri fot. Frustration och maktlöshet driver föräldrarna att ta lagen i egna händer och de bränner honom till döds i tron om att fasan är över...

Handlingen tar sin början i den amerikanska småstadsidyllen Springwood. Familjerna har lagt de fruktansvärda händelserna bakom sig och sakta börjat återgå till det fridfulla liv som en gång präglade staden.
Efter en tid börjar Freddy Krueger uppsöka de överlevande ungdomarna i deras drömmar och snart förvandlas den lugna tillvaron till en sann mardröm. Skräcken och ondskan har återvänt till Elm Street.

Vad du än gör, somna inte!

Filmerna om Freddy Krueger och Terror på Elm Street tillhör några av de mest uppmärksammade skräckfilmerna genom tiderna. De är regisserade av mästaren själv; Wes Craven.

One, two, Freddy´s coming for you...
Three, four, better lock your door...
Five, six, grab your crucifix...
Seven, eight, gonna stay up late...
Nine, ten, never sleep again...

Boxen innehåller följande filmer:

1 A nightmare on Elm Street (1984)

Den här har jag skrivit om tidigare så den kan ni hitta längre tillbaka i bloggen.


2 Freddy's revenge (1985)

Freddys revenge är den andra filmen i den kultförklarade serien om Freddy Krueger och Elm Street.

Några år har gått sedan de fruktansvärda morden ägde rum på Elm Street.
Den 17 årige Jesse och hans familj har precis flyttat till småstadsidyllen Springwood och Elm Street. De är till en början lyckligt ovetande om de brutala mord som ägt rum i staden några år tidigare då flera ungdomar dött under mystiska och skoningslösa omständigheter. Men Jessie hittar en undangömd dagbok och blir snart införstådd med bakgrunden och att historien är på väg att upprepas...

Freddy Krueger lyckas ta kontroll över Jesses kropp och därigenom återuppta sin bestialiska hämnd på Elm Streets ungdomar.

Jag minns inte början av denna filmen. Lite bättre än ettan men det fattas nåntig.


3 Dream Warriors (1987)

The Dream Warrior är den tredje filmen i den kultförklarade serien om Freddy Krueger och Elm Street. Köp den på www.discshop.se idag!.

Nancy, flickan som överlevde mardrömmen på Elm Street några år tidigare, har blivit vuxen och utbildat sig till psykolog med drömterapi som specialitet. Hon kallas in för att hjälpa till vid en psykanstalt för ungdomar där hon bland annat träffar Kristen (Patricia Arquette), en av de intagna som besitter speciella förmågor.

På anstalten inser hon också snart att alla patienter ser samma man i sina drömmar och att det är samma man som en gång hemsökte hennes egna, Freddy Krueger. Freddy är tillbaka och börjar återigen ge sig ut för att döda Elm Streets ungdomar.

Jag gillar titelspåret i denna filmen. Inte lika mycket som jag gör med Fredagen den 13e del 6. Men Dokken är en god tvåa.
Lawrence Fishbourne har en roll i denna filmen. Man kan nu se han i CSI.

Som man märker så har Freddy mer och mer humor i filmerna.
Och man får reda lite om Freddys mamma Amanda Kruger. Och hur hon blev våldtagen hundra gånger av kriminella på ett fängelse.
Det sämsta i filmen är när ungdomarna får superkrafter i drömmarna.


4 The dream master (1988)

The Dream Master är den fjärde filmen i den kultförklarade serien om Freddy Krueger och Elm Street.

Freddy har återvänt för att fullborda sitt bestialiska verk med att ta livet av alla ungdomar på Elm Street. Den unga kvinnan Alice börjar liksom hennes vänner uppleva hur en man uppsöker dem i deras drömmar. När hennes vänner dör en efter en märker hennes omgivning snart hur Alice börjar förändras, hon övertar inte bara deras personlighetsdrag utan även deras speciella egenskaper. Med hjälp av dessa bestämmer hon sig för en gång för alla försöka förgöra Freddy Kreuger.

En helt ok film.

5 The dream child (1989)

The Dream Child är den femte filmen i den kultförklarade serien om Freddy Krueger och Elm Street.

Alice, en av de överlevande, har nu blivit gravid. Det hon inte vet är att Freddy tagit över drömmarna hos hennes ännu ofödde son. Han lyckas inte bara manipulera det ofödda barnet utan kan med hjälp av hans drömmar även nå ut och döda Alices vänner. Köp den på Discshop idag!. Nu är det återigen upp till henne att sätta stopp för Freddy Kreuger och hans onda avsikter att eliminera ungdomarna i staden.

Den här var den första jag såg utan systercensuering. Jag såg den flera gånger då.
En liten personlig favorit.


6 The final nightmare (1991)

Freddy's Dead: The Final Nightmare är den sjätte filmen i den kultförklarade serien om Freddy Krueger och Elm Street.

Freddy har nästan lyckats utplåna alla spår efter de överlevande barnen från Elm Street. Kvar finns nu bara en ung man som lider av minnesförlust och hans egen hittills onämnda dotter. Informationen är tagen från discshop.se! Över 18.000 titlar i lager. Leverans nästa dag om du beställer före 16.00. Freddy behöver hjälp med att lyckas öppna porten till den fullständiga mardrömmen och kunna ge sig på alla ungdomars drömmar och inte enbart på Elm Street. Det är nu upp till hans dotter att tillsammans med några andra ungdomar se till att Freddy förgörs en gång för alla.

Freddy har jättemycket humor i denna filmen.
Kända skådespelare i denna filmen är Breckin Meyer mer känd från filmen Rat Race. Tom Arnold och hans dåvarande fru är också med.
Här får man reda på ännu mer saker om Freddys historia.
Bland eftertexterna så får man se klipp från dom förra filmerna.

7 Wes Craven's new nightmare (1994)

New Nightmare är den sjunde filmen i den kultförklarade serien om Freddy Krueger och Elm Street, regisserad av skräckmästaren Wes Craven.

Var går gränsen mellan fiktion och verklighet? I denna avslutande del så är Freddy Kreuger bara en filmkaraktär och man har beslutat sig för att lägga ner filmserien om Freddy och Terrorn på Elm Street. Men i samband med detta börjar märkliga saker plötsligt att hända?

Heather som spelade Nancy ifrån den första filmen blir förföljd och trakasserad av en man som påstår sig vara Freddy. När människor i hennes närhet dör, börjar hon och alla runt omkring henne att förändras - de återupptar rollerna de hade i filmerna. Nu måste Heather kämpa för att hon och hennes son ska överleva den verkliga mardrömmen de befinner sig i.


En av dem bättre men ändå inte. Inte lika mycket humor som i dom andra. Men är ändå rolig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar