söndag 20 december 2009

Dvdbox : Triology of the dead (1968-1985)


George A.Romero är för skräckfilm vad Jesus är för kristendomen! Romeros enorma inflytande på genren är i en klass för sig, och bottnar naturligtvis i hans otroliga visioner om en värld fylld av död! Trilogin manifesterar allt vad bra skräck står för, presenterat i en bejublad lyxsamling proppfylld med fantastiskt extramaterial!

1. Night of the Living Dead (1968)

Under ett besök på kyrkogården blir Barbara och brodern Johnny överfallna av en man. Efter ett slagsmål ligger Johnny medvetslös på marken, och den mystiske mannen ger sig återigen på den försvarslösa Barbara. Hon lyckas fly till ett ödeliggande hus, och får snart sällskap av fler människor med en sak gemensamt: de flyr alla från de levande döda som plötsligt återuppstått.


Den första Zombiefilmen som jag blev ett fan av direkt. Det gör inget att den är svartåvit. Den här filmen är en riktig klassiker.


2. Dawn of the Dead (Romeros Version) (1978)

Nu har de levande döda erövrat stora områden och efter allt blodspillande ökar antalet snabbt. En grupp människor undkommer och för att klara sig med livet i behåll belägrar de ett shoppingcenter.

Men de levande döda är överallt, och återigen är det dags för kamp: inte bara mot de levande döda, utan också mot ett ovänligt mc-gäng.


Även denna en klassisker. Min favorit nästan. Jag gillar mer europeiska oklippta versionen. Mer info längre ner.

3. Day of the dead (1985)

De levande döda, "Zombies", har tagit över världen. Några få överlevande från katastrofen, en grupp av militärer och vetenskapsmän, har överlevt i en missilbunker.

Där försöker de hitta ett botemedel för att kontrollera de levande döda, och få de döda att förbli döda, och sluta resa sig ur jorden för att söka nya offer att äta.

Även denna en klassiker. Jag kunde många citat ur denna filmen innan jag ens hadde sett den.
Så besatt av denna triologi var jag.


Bonusmaterial på denna box är :

*Trailers
*Fotogalleri
*Behind the Scenes
*Document of the dead
*Talent Files
samt en bok på sex sidor med all information av filmerna man behöver.

451 minuter zombiefilm kan man inte bli ledsen över.

Ett måste för alla zombieälskare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar