söndag 29 maj 2011

Dokumentär : Kurt Cobain Collection (1998 - 2006)

About A Son (2006)

MV5BMTgwMzA0MjU0M15BMl5BanBnXkFtZTcwMDI3MDU1MQ@@._V1._SY317_CR3,0,214,317_Detta är en dokumentär om Kurt Cobain där regissören A.J Schnack har fått låna över 25 timmars intervju med Cobain av Michael Azerrad och gjort en film. Intervjuerna har aldrig tidigare hörts av den breda publiken men den visar en väldigt personlig sida av Cobain..

 

Intervjuerna var det inget fel på men att Schnack bestämde sig för att filma lite olika ställen i Seattle och filma personer men ingen koppling till Cobain mer än att de bor i samma stat förstod jag inte..

Detta är en dokumentär som man bör lyssna på men se behövs ej..

---

Kurt & Courtney (1998)

MV5BMTM5NDc1MTE0M15BMl5BanBnXkFtZTcwMTkxNjYyMQ@@._V1._SY317_CR3,0,214,317_Efter Kurt Cobains död så åkte ett filmgäng till Seattle för att göra en dokumentär. Regissören Nick Broomfield pratar men en massa folk som Kurts faster som visar en del gamla hemmavideor på Kurt, Courtneys pappa, detektiven som Love hyrde in,barnflickan och vänner.

Eftersom Courtney inte vill prata med honom så börjar han tro på obducentens rapport. Poträtter visar en blyg Kurt som är lite skamsen över kändisskapet och beroende av Heroin och en utåtgående Courtney som är dramatisk och kontrollerande som först var en groupie som blev en stjärna…

 

Onödig Fakta:

  • Fick namnet “Vem Mördade Kurt Cobain?” i Sverige

 

Denna dokumentär tar upp konspirationsteorin om Kurt gjorde självmord eller blev mördad.

Dokumentären är riktigt intressant och Nick försöker ta reda på om hur allt gick till. Han intervjuar en hel del personer och försöker intervjua Courtney men hon vill inte.

Han intervjuar från båda sidorna va de som tror han blev mördad eller tog  självmord. Till och med El Duce som var en man som skulle få 50 000 dollar för att mörda honom men han trodde bara det var ett skämt. Han tog ett lögntest och klarade sig men ingen trodde på honom ändå då han hade problem med polisen och då inte var ett bra vittne.

Denna dokumentär rekommenderas…

---

Unsolved Mysteries – The Kurt Cobain Murder (199x)

Detta är ett avsnitt ur Unsolved Mysteries där de tog upp “mordet” på Kurt Cobain.

I motsatt mot “Kurt & Courtney” så tar denna upp Detektiven Tom Grants vinkel. Tom Grant var den detektiv som Courtney hyrde in dagarna då han dog.

Fast den är vinklad rejält så är den riktigt intressant. Så om du kommer över den så se den..

--

Kurt Cobain – King5 Seattle News (199X)

Denna bootleg innehåller nirvanas framträdande på SNL samt riktiga nyhetsinslag från den tiden när han dog.

Framträdandet är med låten “Heart Shaped Box”..

Resten av dvdn är nyhetsinslag från dagen då det kom ut att han dött.

Detta är en intressant bootleg…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar