söndag 1 maj 2011

Film : Sweet Sweetbacks Baadasssss Song (1971)

MV5BMTcxNzEyNjQ0MF5BMl5BanBnXkFtZTcwMjI4MDUyMQ@@._V1._SY317_Efter att ha räddat en “Black Panther” från en rasistisk polis så rymmer en svart manlig prostituerad från “The Man” med hjälp av befolkningen i Ghettot och några från Hells Angels.

 

Onödig Fakta:

  • Detta är den första “Blaxploitations” filmen. Den kom före Shaft med några månader.
  • Ingen Hollywoodstudio ville backa Melvin Van Peebles för denna filmen då alla skådespelare var svarta så han fick finansera filmen själv med ett lån på 50.000 dollar av Bill Cosby. Filmen blev en hit och drog in 15 Miljoner dollar.
  • Mario van Peebles filmdebut.
  • Filmen är dedikerad till alla bröder och systrar som har fått nog av “The Man”.
  • Melvin Van Peebles kontrakterade att han fick gonorrea av en av skådespelarna under en sexscen så han ansökte efter en kompensation av Directors Guild för att han “skadade sig på jobbet” och använde pengarna för att köpa mer film.
  • Efter att filmen är slut så kommer det en “Varning” till alla vita att “Watch out - a
    baad assss nigger is coming to collect some dues.”

 

Denna filmen var inte så bra som jag hoppades på. Filmen är riktigt långtråkig.

Storyn är rätt usel och skådespelarna är inte så bra. Och det är fullt av musik av en kör som inte är så bra på att sjunga. De skriker mest i otakt.

Det var även extramaterial på denna dvd. Förutom det vanliga med “chapters så var där även dokumentär om Melvins filmer som heter “The real Deal what it was… IS”. Dokumentären är mest när Melvin pratar om sina filmer han gjort.

 

Denna filmen rekommenderas inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar