söndag 8 maj 2011

Film : Shootfighter (1993) / Shootfighter 2 (1996)

Shootfighter – Fight To the Death (1993)

MV5BMTI2MjYxNTUzMl5BMl5BanBnXkFtZTcwNTQyOTQyMQ@@._V1._SY317_CR4,0,214,317_Nick och Ruben bestämmer sig för att gå med i en shootfighting match för att vinna pengar. Mästaren i tävlingen är Nr Lee. Lee dödade Nick och Rubens lärare Shingos bror i en match. Är detta en chans för Shingo för hämd?

 

Jag har aldrig sett denna filmen. Tvåan hyrde jag först när den kom ut och när jag skulle lämna tillbaka VHS-en så läste jag på fodralet att ettan också var med på den fast efter tvåan.

Så ett tag senare så köpte jag den VHS-en billigt endast för att se ettan men jag glömde bort den helt. Men jag såg tvåan igen då. Jag sålde filmen och precis när jag skulle sälja den kom jag på det igen…

Så nu ska jag se den. Får bara hoppas att den inte är dålig så jag blir besviken på den…

 

Filmen var helt ok fram tills finalerna. Då var den lite överdriven. Speciellt effekterna när en fighter tar ut hjärtat på en annan.

-----------------

Shootfighter 2 (1996)

MV5BMTIwMDUyMjEyOV5BMl5BanBnXkFtZTcwMzEyNzMyMQ@@._V1._SY317_I Miamis skumma klubbvärld är det hemligaste innenöjet just nu Shootfights. Inför en rik och blodtörstig publik utkämpas kamper på liv och död. Stora pengar omsätts på vadhållningen. Och på den blodiga arenan är reglerna enkla, alla medel är tillåtna och bara en vinnare - den som överlever.

Polischefen i Miami, Lew Rewlins har försökt stoppa dessa ruskiga gladiatorspel länge. När hans egen son blir ett av offren, inser han att man inte kommer någon vart med vanliga polismetoder. Han beslutar sig för att slå till mot verksamheten inifrån. Han rekryterar en egen grupp kampspecialister.

Nu gäller det att få en inbjudan av arrangören till de hemliga och dödliga fighterna. Och sedan, se till att ingenting går snett...

 

Shingo, Nick och Ruben blir alltså indragna i en ytterligare Shootfighterkamp. Fast denna gången så är det Shingos bror som håller mästerskapet.

Den här filmen såg jag en hel del på när den kom ut. Den har lite bättre story än ettan. Och den är inte lika överdriven som ettan heller.

Det enda som inte stämmer med ettan.. eller rättare sagt man inte får veta är var Rubens och Nicks flickvänner från förra har tagit vägen.

Något nytt från ettan är att det är även kvinnliga fighters.

Sevärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar