lördag 7 maj 2011

Film : Thunderstruck (2004)

MV5BMTIzODU1NzY4OF5BMl5BanBnXkFtZTcwMjcyMTEzMÅret är 1991 och platsen är Sidney. I publiken på en Ac/Dc konsert befinner sig fem kompisar.. Sonny, Ben, Ronnie, Lloyd och Sam. När konserten är över så försöker kompisarna komma in på V.I.P rummet och blir utkastade. Senare så går de ut på en bakgata och tack vare en plansch av den forne Ac\DC sångaren Bon Scott så lyckas de fly en nära-döden upplevelse. De tror att det var Bon som gav dom ett meddelande så de skriver på ett kontrakt som säger att den första som dör ska bli begraven av de andra fyra bredvid Bon Scotts grav.

Tolv år senare så har kompisgänget gått skilda vägar. Sonny är arbetslös, Sam har fått sparken från olika jobb, Lloyd har hamnat i drogträsket, Ben jobbar i en butik och Ronnie som lyckats bäst är en jinglemakare. Hans fru Molly håller på att skilja sig från honom då hon bara är intresserad av sig själv och hennes musik…

 

 

Kiss har fått det (Detroit Rock City) och här kommer en till Ac\DC.

 

Filmen börjar med ett riktigt radioklipp där ett riktigt AC\DC fan misslyckas med att stava till just AC\DC. Sök det på youtube.

 

Den här filmen är en helt ok roadtripfilm. Den har sina roliga stunder. Inte den bästa roadtripfilmen men den är ändå sevärd.

Soundrtacket har förutom Ac\DC även Europe och Hayseed Dixies.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar