lördag 14 maj 2011

Dokumentär: Unsolved Mysteries (1996)

Detta är en dokumentärserie som tar upp mysterier som ingen har lyckats lösa. Jag har sett en del av dem innan men nu ska jag se andra avsnitt.

Denna dokumentär serie börjades sända 1987 och håller på till fortfarande.

 

Jag har valt att se 12 stycken delar.

Alien Abductions :

Handlar om folk som har blivit kidnappade av utomjordingar. Intervju med en man som blev kidnappad en timme på 60-talet.  Det är inte ett jätte intressant avsnitt.

 

Chuppachabra:

Cuppachabra (blodsugaren) är ett monster / utomjording som skrämde folk i en liten by i Puerto Rico 1995.  Monstret dödade även bybornas djur. Monstret liknar ett monster i en B-skräckfilm.

 

Haunted:

Handlar om ett hemsökt hus som var byggt på 50-talet. Ett gäng jägare flyttade in i huset och samma natt så började det spöka. Unsolved teamet bjöd in parapsykologer för att vara i huset en natt för att se om de verkligen stämde. Jag är väldigt tveksam till det eftersom man inte får höra hur det gick för de parapsykologerna.

 

Ice Man:

Handlar om en nedfryst man som visades upp på “Carnivals” runt om i södra USA. En av de som tittade på “ismannen” började undersöka saken och fick med sig antropologer som även de började undersöka mannen.

 

Pyramids in Egypt

Handlar om pyramiderna i Egypten. Om guld som fanns i en av pyramiderna. Legenden säger att den som öppnar King Toths Tomb dör. En förbannelse som ligger över graven. Många som tog saker dog så många som tog något från graven lämnade tillbaka sakerna. “Förbannelsen” sägs att ta 200 liv.

 

Little Mummie

Är en legend från indianerna om en liten stark “dvärg” som var 2 äpplen hög. En man tog den och sålde den vidare. En av de som köpte den tog den till någon som kunde värdera den. Där tog de röntgen och vanliga fotografier på den. En som skulle kolla mer om mumien dog mystiskt. Ingen vet var mumien är nu. Den har inte setts sen 1975.

 

Loch Ness Monster

Den hanldar såklart om Loch ness monstret. Men även andra sådana monster. De hittade ett monsterlik som liknar monstret från bibeln.. “Jona”.  De hittade liket när de styckade en val.

 

Nasca Lines in Peru

Handlar om ritningar som är större än två fotbollsplaner som finns i öknen i Peru. Bilderna är ifrån flera hundra år sen. Många har försökt förklara bilderna men inte hittat svaret på detta mysterium.

 

Dannion Brinkley

Dannion är en  mentalist som fick en blixt på sig under ett telefonsamtal. Han dog men kom tillbaka.  Vill de se mer om dessa så ska du se “Sensing Murders”.

 

The Hum

Är ett ljud som folk hör låter som en motor (?!). Detta är det konstigaste mysteriet.

 

The Unexplained

Handlar om UFO´s och bilder på dem.

 

Ufo´s – Look Into

Handlar om ungefär likadant som förra.

 

Vissa avsnitt är intressanta men de flesta är faktist riktigt dåliga som till exempel “The Hum”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar