lördag 28 maj 2011

Film : Bloodsport 1-4 (1988-1999)

Bloodsport (1988)

MV5BMTc0MzQ5Mzk2NV5BMl5BanBnXkFtZTcwOTY1OTEyMQ@@._V1._SY317_CR1,0,214,317_Frank Dux har spenderat det mesta av sitt liv med att bli tränad av Tanaka för att medverka i den stora martial arts turneringen Kumite, där tävlanden har blivit svårt skadade och även dödade.

Frank bestämmer sig för att vara med fast hans ledare inom militären har sagt att han inte får då de behöver honom. Två från militären följer efter honom till Hong Kong men Frank lyckas komma undan. Medans Frank går längre i turneringen så vet han att han är närmare Chong Li, den nuvarande mästaren som redan har dödat några av de tävlande…

 

Onödig Fakta:

  • Filmen är baserad på verkliga händelser.
  • Filmen fick namnet “Utmaningen” i Sverige
  • Den största delen Bolo Yeungs meningar i filmen är samma som Bruce Lee hade i “Enter the Dragon”. Där Bolo också var med.
  • Jean-Claude Van Damme gör sitt kännetecken 7 gånger i filmen.. Gå ner i split.
  • Även efter filmen var inspelad så var det nära att den inte kom ut men Van Damme hjälpte till att klippa filmen så den kunde göra det.
  • Spelet som Van Damme och Donald Gibb spelare är “Karate Champ” från 1986
  • Den riktiga Frank Dux var slagsmålskoordinator till filmen. När Van Damme kom med i filmen så tyckte Dux att Van Damme inte var i bra form så han skickade honom på en 3 månaders träning. Van Damme kallade träningen för “den hårdaste träningen han har haft i hela sitt liv”.
  • Paulo Tocha som spelar Muay Thai Fighter Paco är den riktiga Muay Thai mästaren.
  • Den finska versionen av filmen är över 20 minuter nerklippt
  • Där finns endast 2 uppföljare men jag har hittat tre.

 

jag har ett litet vagt minne om att jag har sett denna film tidigare.

Donald Gibb (Ogre från “Revenge of the Nerds”) är med i filmen. Han har ungefär samma karaktär i denna filmen fast lite mer aggressiv.

Som vanligt med sånna här filmer så ser jag alltid fram emot själva turneringen. Det som är fram till dit brukar inte vara så jättebra. men denna är helt ok.

Visst slagsmålsscenerna är inte de bästa koregraferade jag sett. En ska ge en kille en smäll och när näven är en decimeter ifrån så trillar den andra. Men men.. sevärd film…

 

--------------------------------------------

Bloodsport 2 (1996)

MV5BMTQ2Mzc4NzQxN15BMl5BanBnXkFtZTcwMDcxNjYyMQ@@._V1._SY317_CR51,0,214,317_När tjuven Alex Cardo blir ertappad med att försöka stjäla en antik Katana i östra Asien så åker han i fängelse och blir misshandlad. En av vakterna blir arg och torterar honom dagligen. Alex hittar en i fängelset som blir hans vän och mentor, Mästare Sun, som lär Alex fightingstilen Iron Hand. När en “Mästarnas mästare” tävling i Kumite ska avgöras så måste Sun och Alex göra så de kommer med i turneringen…

 

Onödig Fakta:

  • Donald Gibb som spelade Ray Jackson är den enda i filmen som gör en comeback från förra.

 

Uppföljare inom denna genren brukar vara mycket sämre än originalet och de blir sämre och sämre ju mer de gör.. Och jag har en sån känsla över denna filmen.

Huvudrollen känns lite som en Van Damme kopia.

Pat Morita är med i filmen. Mest känd som mästaren i Karate Kid filmerna.  Han gör bara en liten roll.

Filmen är inte lika bra som förra men Gibb gör filmen sevärd. Här spelar han inte någon fighter utan en manager.

---

Bloodsport 3 (1996)

MV5BMTM3OTQzMDA2Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwNzYwNTkxMQ@@._V1._SY317_CR3,0,214,317_Alex Cardo måste slåss för att alla slagsmål ska sluta i Kumite där den värsta av dem alla är med.. Beast. Han måste inte bara slåss för sin heder utan även för att hämnas på den som mördade hans mentor Sun som blev brutalt mördad av gangsterbossen Duvalier.

För att slå Beast, förgöra Duvalier och hämnas för Suns död så Alex går till Leung som visar honom Makato som Alex måste söka vägledning av. Makato tränar Alex så han får fullständig energi i både sinne och kropp så han kan besegra Beast i Kumite…

Onödig Fakta:

  • Denna filmen gick direkt på video när den kom.

 

Denna filmen var riktigt usel. Ingen hit..

 

---

Bloodsport 4 – The Dark Kumite / The Final Chapter (1999)

MV5BOTc1MzA1MzQyN15BMl5BanBnXkFtZTcwOTE3NDUyMQ@@._V1._SY317_CR5,0,214,317_Polisagent John Keller går undercover in i ett fängelse för att ta reda på var alla lik tar vägen som försvinner spårlöst. Väl inne i fängelset så lyckas han bli involverad i en farlig turnering skapad av en man kallad Justin Ceasar, där fångarna tvingas slåss för sitt liv..

 

Onödig Fakta:

  • Fängelsedelarna är inspelat på ett riktigt fängelse i Bulgarien och riktiga fångar är statister i de scenerna.
  • Daniel Bernhardt som spelade Alex cardo i tvåan och trean har huvudrollen även i denna filmen fast som en ny karaktär.

 

Filmen börjar väldigt konstig.. Som om det vore slutet av filmen..

Denna filmen är sämst i serien.. Så tråkig att jag tröttnade snabbt på den..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar