lördag 28 maj 2011

Film : The Swarm (1978)

MV5BMTQzMjE1MDUyM15BMl5BanBnXkFtZTYwODk2NDk4._V1._SY317_CR3,0,214,317_Mördarbin från Sydamerika har förökat sig med de snällare bin från norra Amerika och börjar så smått öka deras territorium.  Brad Crane har upptäckt att de kommer i större flock och försöker få General Slater från att använda militären på dem så att de inte blir mer aggressiva.

 

Onödig fakta:

  • Fick namnet “Katastrofplats Houston” i Sverige
  • Att hantera bina var en tuff utmaning. Produktionen gick igenom flera bifarmar för att hitta några som hade bin utan gaddar. Eller visste hur man tog bort dem. De lyckades med att göra det genom att frysa ner bina först. Det tog en hel sommar att göra det och det gjorde det säkrare för filmgänget även fast de råkade glömma ta bort gaddarna från vissa bin. Några fick några allergiska reaktioner. Och alla fick gula fläckar på sina kläder.. förmodligen var det bibajs.
  • Fred MacMurrays sista film.
  • Irwin Allen förlorade en rejäl del av pengar under inseplningen så han förbjöd alla om att prata om det. Han till och med förkortade en intervju då intervjuaren försökte fråga om det.
  • Michael Caine sa i en intervju att under inspelningen så åt han av de små gula fläckarna som bina lämnade på kläderna då han trodde det var honung. Ovetandes att det var bibajs.
  • Filmen finns med på listan “The 100 worst Movies Ever” av skaparen av The Official Razziez Award John Wilson
  • Det gjordes en remake som kommer ut 2012

 

Jag brukar inte gilla filmer där djur attackerar människor men jag blev faktiskt överraskad över denna filmen. Den var inte så dålig som många tycker.

Visst det är ingen film som hade slått stort men den är såklart sevärd.. Nästan som om jag vill se remaken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar