lördag 17 november 2012

Dokumentär: the Horror Hall of Fame - a Monster Salute (1974)

Horror Hall of FameDetta är en väldigt ovanlig dokumentär där Vincent Price är programledare där han går igenom gamla skräckfilms ikoner.

Dokumentären har intervjuer med John Carradine, John Astin och flera till. Här ser man klassiska klipp från filmer och även ett par sketcher.

 

Med pålagda skratt och dåliga skämt och sketcher försöker Vincent göra en komisk inblick bland den tidiga skräckfilmens monster.

Gästerna som besöker Vincent berättar om deras biobesök när de såg skräckfilm och även när de träffade skådespelarna bakom monstren.

Här visas även den nu klassiska kortfilmen “Godzilla Meets Bambi”.

Denna komiska dokumentär och intervjushow är mycket underhållande där de gamla klassiska skådespelarna förutom att titta på gamla klipp på filmer så visas även klipp på lite nyare filmer. Givetvis från 70-talet.

Det är också intressant när makeupartisten William Tottle som vunnit en Oscar för sina makeups till de gamla skräckfilmerna. Han gjorde bland annat Bela Lugosis makeup i “Mark of the Vampire”.

Här testas han på att förändra en kvinnlig skådespelare vid namn Candy Clark från filmen American Graffiti.

Stöter du på denna gamla dokumentär så rekommenderar jag dig att se den då den både är intressant och en glömd dokumentär som jag inte hade vetat att den fanns om jag inte av misstag råkade hitta den på en hemsida för gamla dokumentärer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar