lördag 24 november 2012

Film: the Bogus Witch Project (2000)

the Bogus Witch ProjectDenna film är en parodi på “Blair Witch Project”. Istället för en lång parodi så är här flera stycken mindre parodier.

Kända skådespelare i filmen är Pauly Shore som var en stor skådespelare under 90-talet som sedan försvann. Andra man känner igen är en av medlemmarna i “Kids in the Hall” och den coola tjejen i “Sabrina Teenage Witch”.

De olika kortfilmerna är:

  • “the Watts Bitch” där vita korkade ungdomar går vilse i en förort
  • “the Griffith Witch Project”  där 3 skådespelare utan jobb letar efter en häxa i en park.
  • “Pauly Shores Bogus Witch Project” där Pauly Shore spelar sig själv och försöker göra en egen Blair Witch film inne i en biograf.
  • “the Blair Underwood Project” handlar om arbetslösa skådespelare som letar efter Blair Underwood som har skrivit ett bra manus.
  • “the Bel Air Witch Project” där tre ungdomar där en är rik letar efter en häxa i Bel Air.
  • “the Willie Witch Project” där svarta ungdomar går ut i skogen för att leta efter en häxa. De gör det för att tre vita har gjort det innan och fått mycket pengar så de vill tjäna egna.

 

Förutom “Blair Witch” så gör de parodier på Scream, AFV, Terror på Elmstreet, Fredagen den 13:e och Motorsågsmassakern.

I Sverige fick filmen namnet “Wich Blair Project?” vilket jag egentligen inte förstår men det kan bero på att de vill att folk ska förstå att detta är en parodifilm.

 

Kortfilmerna är inte så roliga som man hade hoppats på. Mellan filmerna visas påhittad reklam som är lika humorlösa som resten av kortfilmerna.

Pauly  Shores parodiversion är en typisk Pauly film där hans skådespelarstil är exakt som de gamla klassiska filmer. Dock inte rolig ändå.

Det är för många kortfilmer med samma tema och humorn är inte rolig alls. Den enda som man småskrattar åt är “the Willie Witch Project”.  Annars inget jag rekommenderar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar