lördag 17 november 2012

Dokumentär: the James Holmes Conspiracy (2012)

James HolmesVarje gång ett fall blir stort så börjar det komma upp konspirationsteorier på internet och såklart var det likadant i det fallet i Aurora i det så kallade “Batmanskjutningarna” eller “the Dark Knight Massacre” som amerikanska media kallade den.

En teori är att det var den amerikanska regeringen som låg bakom den som gjorde en massaker för att få mer makt över folket.

Några påstår att de tog fel person då han inte var lik James Holmes. Ja teorierna är en hel del och denna dokumentär tar upp dem och intervjuar den amerikanska regeringen och media.

Här kan du läsa lite om teorierna.

 

Jag är egentligen inte så intresserad över olika konspirationer men valde ändå se denna dokumentär för att få en mer inblick hur de tänker.

De tar upp teorier att James Holmes inte var ensam då många vittnen såg två män där den ena mannen bar svart och hade getskägg.

Och vem var James Holmes egentligen? Och hur kommer det sig att inga vittnen såg honom före, under eller efter skjutningarna fat han hade orangefärgat hår?

Satte någon dit honom eller var han hjärntvättad, drogad eller hypnotiserad?

Den här dokumentären tar upp andra tidigare fall där det påstås att även de var hjärntvättade.

Intressant dokumentär där konspirationerna haglar och som tar upp alldeles för mycket om regeringens sätt att droga ner folk genom historien.

Dokumentären började intressant men det blev alldeles för mycket konspirationer och den är mer inriktad på konspirationssidan. Jag brukar mest gilla när man får höra båda sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar