lördag 3 april 2010

Film : I Drink Your Blood – Directors Cut (1970)

i drink your blood

Ett satanistiskt hippiegäng åker in i en stad och börjar terrorisera lokalborna. De våldtar en flicka och hennes farfar jagar dem. Han misslyckas och får i sig LSD. Detta gör hans barnbarn arg så han ger dem köttpajer som är infekterade med blod från en rabiessmittande hund. Då blir hippysarna förvandlade till galna dårar och så börjar dom mörda och infektera alla som kommer i deras väg.

 

Onödig fakta:

  • Bilden på fodralet har dom lånat ifrån en poster till en brittisk film ifrån 1967 som heter IT.
  • Denna filmen var X-rated av MPAA när den kom ut bara för filmens våld.

 

Bara efter att ha läst storyn så känner jag att detta är en film jag måste se. För inte så länge sen såg jag dokumentären “VH! – The Drug Years” och där tog dom upp antidrog filmer dom tog inte upp denna men jag misstänker att det är en sån film.

Detta 'är en s.k Grindhouse Realising. Alltså sånna som Quentin Tarantino gillar som han gjorde liknande filmer om (Planet Terror..)

En liten kul grej i filmen är att dom använder “metaltecknet” när dom gör sin satanistritual. En annan kul sak i filmen är att dom som blivit rabiessmittade är rädda för vatten. Iofs så betyder rabies att man är rädd för vatten. Men det ser väldigt dumt ut när poliser skvätter vatten på de smittande så blir dom rädda som små skolflickor.

Detta är en väldigt speciell film. Filmen är mest rolig att titta på, händer inte så mycket skräck i början men efter 42 minuter av filmen så blir dom Zombieliknande varelser. Zombie och zombie… dom ser ut som sig själva fast dom dreglar jätte mycket, som en rabiessmittande hund ungefär.

Manuset är faktiskt roligt, lite bättre skådespelare så hade denna filmen varit en riktigt bra film. Effekterna är helt okej för att vara en film ifrån 1970.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar