lördag 17 april 2010

Film : I Know What You Did Last Summer (1997)

jag vet

Det är den fjärde juli, sjävständighetsdagen och det är fest!
Fyra kompisar står inför sina vuxna liv med redan planlagda karriärer. Men nu är det fest!
De åker till en avlägsen strand för att njuta av sista natten tillsammans, supa och berätta historier. Natten blir lång, de får rikligt under västen och allting är bara häftigt och problemfritt - tills de ska köra därifrån. Med en fruktansvärd smäll kör de på någonting utefter vägen. Någonting som liknar en människa. Men vad hände egentligen...? Såg någon allt...?? Är det någon som vet vad som hände förra sommaren?

Det var längesedan jag såg denna filmen och nu tänkte jag se den igen.

Onödig Fakta:

  • Kevin Williamson skrev detta manuset innan han skrev Scream. Men det var ingen som ville köpa det. Men efter Scream blev film så köptes denna snabbt.
  • Kevin har även skrivit Dawsons Creek och det märks när gänget drar till “Dawsons Beavh”
  • Filmen hade egentligen ett annat slut. Där Julie chattar med Ray och hon blir inbjuden till ett poolparty. Då plötsligt kommer det in en annan i chattrutan och skriver “I Still Know” och sen hoppar mördaren på henne. Detta slut andvändes i en trailer.
  • Lois Duncan som skrev boken har sagt att hon hatar denna filmen för att dom gjort den till en slasherfilm.
  • Filmen tog 50 dagar att spela in.
  • Det kom två stycken uppföljare där del två blev nästan lika populär som denna medans 3:an blev en riktig flopp.
  • Förutom karaktärerna och att dom körde på någon med deras bil så är denna filmen helt annorlunda än boken. I boken kör dom inte på någon fiskare utan en ung pojke som var en bror till Helens nya vän. Och ingen dör i boken. Barry blir skjuten i men överlever och Julie håller på att dö av pojkens bror men Ray slår till honom.

Såklart så är det några filmer som gjort en parodi på denna filmen också. Som t.ex Scary Movie och Shriek if you know….

Den här filmen kom ut i samma veva som Scream och det märks. Här är en del skådisar som man undrar vad dom gör nu. Jennifer Love Hewitt är sångerska det vet jag också är hon med i Ghostwhispers. Men dom andra? Sarah Michelle Geller, Ryan Phillippe, Freddie Prince JR. Jo Freddie såg jag för ett tag sen i en rätt så kul sitcom men som inte var så populär i staterna så den blev nerlagd.

Det var längesedan jag såg den för jag kommer inte ihåg den så mycket.  Filmen är en helt ok. Men bättre än Scream?.. Njäe tveksamt. Men den har ett bra slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar