måndag 5 april 2010

Film : Känd Från TV (2001)

känd från tv

Fredrik Lindströms film handlar om Alexander Engberg som är talkshowvärd på TV och privat en hårt partajande ungkarl med ett synnerligen trassligt kärleksliv. Han drömmer om att hitta en kvinna, slå sig till ro och bilda familj. Men han har svårt att hitta den rätta och när han till slut gör det bygger alltsammans på en lögn. En hemlighet leder Alexander till att nervöst valsa runt i medierna i en tilltagande cirkus. Han inser att han är hopplöst fångad i det stora, svarta moln som hotar att förstöra både hans kärleksrelation och professionella karriär...

 

Johan Rheborg är en kul komiker men som skådespelare är han mindre bra. Här är en del bra skådespelare med i filmen. Cecilia Frode spelar över i sin roll. Men jag tycker mindre om henne sen hennes uppträdande i Roast på Berns. Fredrik Lindström är bra på skriva. Det märks att han är språkvetare. Men jag gillar hans böcker mer.

Förutom Johan Rheborg och Cecilia Frode så är här en del kända till som Pia Johansson (Parlamentet), Alexandra Rapaport, Martina Haag (fru till Erik) och Kristian Luuk. Och lite Cameos av skådespelare som har blivit kända nu på senare dar som Claudia Galli och komikern ifrån Parlamentet Henrik Hjelt.

Annars tycker jag inte denna filmen var så speciellt underhållande.

Dvd:n innehåller även komentatorspår som är mer intressant än själva filmen. Även soundtracket är bättre där Robert Johnson and the Punchdrunks spelas flitigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar