lördag 3 mars 2012

Film: Bleeder (1999)

BleederLeo lever ett enkelt men destruktivt liv med flickvännen Louise. Han tillbringar större tiden av sin lediga tid med att se på B-filmer i en videobutik tillsammans med sina tre vänner. När Louise kommer med beskedet att hon är gravid rasar allt för Leo. Han tillbringar allt mer tid utanför hemmet och blir allt mer destruktiv. Hans växande vrede gör att han är på väg att helt tappa kontrollen över sin situation. Och när det väl händer brakar helvetet löst.

 

 

Kim Bodnia och Mads Mikkelsen är med i denna danska filmen av regissören till “Pusher” och det märks att det är just att Nicolas Winding Refn är bakom den på själva filmstilen men även på att han har samma skådespelare som han brukar ha. Ja ungefär som i alla liknande filmer från Danmark under början av 2000.

Kim Bodnia spelade huvudrollen i nästan alla danska filmerna och i all rätt så är han en av Danmarks mest populära skådespelare under den tiden.

Filmen har en del komiska inslag men för det mesta så verkar filmen inte handla om så mycket mer än Leo och hans relation till sin gravida flickvän och att han umgås mer med sina kompisar än med Louise.

Leo som efter att ha sett en kille bli skjuten så vill han ha en egen pistol och blir mer våldsam.

Filmen var inte så bra som jag hoppades att den skulle vara men dock ändå har den bra skådespelare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar