söndag 4 mars 2012

Film: Ghost of Mars (2001)

Ghost of MarsDet är i slutet av 22:a århundradet och platsen är en dammig liten gruvstad på Mars. En liten grupp poliser har fått uppdraget att transportera en extremt farlig man, Desolation Williams, tillbaka till den största staden på Mars, Chryse.

 

Onödig Fakta:

  • För filmens soundtrack så valde han ett par rockstjärnor om hjälp. Han fick bland annat hjälp av Anthrax, Steve Vai och Buckethead.
  • Jason Statham skulle egentligen spela James Williams men byttes ut av Ice Cube för att få mer stjärnglans.
  • Filmen spelades in endast på nätterna.
  • Courtney Love skulle varit med i filmen men hoppade av i sista minuten efter att hennes dåvarande pojkväns före detta fru körde över hennes fot.
  • Filmen innehåller Stathams första filmkyss.
  • Carpenter kände sig utbränd efter han gjorde denna filmen och bestämde sig då för att lämna Hollywood. Det tog 9 år till han gjorde nästa film.
  • Ice Cube sa i en intervju 2006 att denna filmen var den sämsta han varit med i. Han sa att John Carpenter gjorde oss besvikna med effekterna i filmen och att det såg ut som en film från 1970.

 

 

Ice Cube, Jason Statham och Pam Grier är med i denna film av John Carpenter.

Filmen börjar med att den överlevande berättar om vad som hände och berättar även det som andra berättar så filmen börjar inte så bra.

Filmen visas om ibland när t.ex två stycken går vars ett håll. Då får man se när de skiljs åt två gånger och först se man vad som händer den ena och sen den andra.

Effekterna i filmen är inte de bästa och “spökenen” i filmen ser ut att vara indianer. Storyn känns lite som “Jason goes to hell” blandat med “Doom” där folk som är besatt av spöket dör så tar “spöket” över nästa kropp.

Jag blev faktiskt lite besviken på Carpenter här. Han har gjort flera riktigt bra filmer men denna är inte en av dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar