lördag 10 mars 2012

Film: the Objective (2008)

the ObjectiveEn amerikansk specialstyrka får i uppdrag att finna en viktig kontakt i den afghanska öknen. Ledda av CIA-agenten Ben Keynes avancerar de genom det förrädiska landskapet, där faran är ständigt närvarande. Men terroristrebellerna och landminor visar sig vara det långt ifrån värsta problemet, när gruppen dras in i en mardrömslik sfär av uråldrig ondska. Med sinande ammunition och utan någon som helst kontakt med omvärlden måste de desperata soldaterna bekämpa en överlägsen fiende knappt synlig för blotta ögat...

 

 

Jag fick denna filmen i en dvd-box med 10 krigsfilmer och denna var nog den enda som verkade bra av dem.

De försöker sälja filmen till en med en stor text med “från skaparna från the Blair Witch Project” och endast amerikanska tidningar har skrivit om filmen som visas på fodralet. Det brukar göra mig misstänksam mot filmen.

Filmen har en seg dramaliknande inledning där man får följa CIA-agenten och soldaterna i vad som verkar en vanlig tråkig händelselös film när inslag av Arkiv X börjar så smått dyka upp men övergår efter ett tag som en “Rovdjuret” kopia. Och en dålig sådan. Om nu den filmen som såg mest intressant ut i den boxen är så här dålig så vågar jag nog inte se de andra filmerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar