onsdag 14 mars 2012

Film: Sixteen Candles (1984)

Sixteen CandlesDet är Samanthas sextonde födelsedag, och ingen i hela familjen har lagt det på minnet eftersom alla är så upptagna med att planera hennes äldre systers bröllop.

 

Onödig Fakta:

  • Fick titeln “Födelsedagen” i Sverige
  • Jim Carrey provspelade rollen för Ted “the Geek”
  • 2003 så ryktades det om att göra en uppföljare som skulle hetat “32 Candles” och den skulle ha de med de andra skådespelarna från filmen.
  • Kvinnan som Ginny försöker sätta sig bredvid på bröllopet är Agnes Belushi som är John Belushis mamma.

 

Molly Ringwald, Anthony Michael Hall och John Cusack som ofta var med i ungdomsfilmer på 80-talet är såklart ed i denna filmen med som räknas som en klassiker i vissa kretsar.

 

Samantha fyller 16 och ingen i familjen kommer ihåg det då hennes syster ska gifta sig dagen efter. Till och med mor och farföräldrarna har glömt det.

Dagen blir värre och värre ju längre dagen håller på och det är en skolbal samma dag. Nörden Ted raggar på henne men hon gillar den coola killen. Hennes mor och farföräldrar stannar över hos henne och de har med sig en kinesisk utbytesstudent. Detta är Samanthas värsta dag.

 

Filmen är typiskt 80-tals rolig och har de flesta situationer som fanns i 80-tals komedierna på den tiden men filmen är ändå rolig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar