torsdag 23 januari 2014

Film: Killer Party (1986)

03. Killer PartyEn sjuk mördare går lös under en kvinnoföreningsfest.

 

Onödig Fakta:

  • Börjades filma 1978 men de fick stoppa när ungefär 90% av filmen var klar på grund av att de överskred deras budget.Resten av filmen spelades in 1984 men släpptes inte förrän 2 år senare.
  • När filmen släpptes så fick de byta titel från the April Fools till Killer Party för att inte blanda ihop med April Fools Day

 

80-tals slasher/komedi som jag missat helt.

Filmen börjar med en begravning där liket lever och försöker döda en kvinna. Det visar sig vara en film som ett par tittar på en utomhusbio. Då kvinnan i paret vill ha popcorn så sticker hon och ska handla det och då upptäcker hon att ingen är där. Hon tar popcorn och går tillbaka till bilen och allt folk är borta. Då dyker en zombie upp och ett rock band börjar spela.

Det visar sig att det är en musikvideo som en tjej tittar på och den riktiga filmen börjar.

Filmen handlar om ett gäng tjejer som har en tjejförening. Ett gäng killar göra en massa hyss mot dem genom att släppa lös getingar i deras hus.

Tjejföreningens ledare som är äldre blir övertalad att de ska få ha en fest i det förbjudna föreningshuset. Ledaren beger sig dit för att se så allt står rätt till och i trädgården utanför huset så går hon fram till en grav och pratar med mannen som ligger begravd där.

 

I stort sett en vanlig slasherfilm som har en liknande story som det flesta av de filmerna. Denna ska ha komiska inslag. Liten känsla av Revenge of the Nerds fast utan humorn och med en galning som springer lös. Samtidigt känns det lite som April Fools Day med alla hyssen.

En helt ok film fram tills Jennifer blir besatt sen blir det lite väl överdrivet..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar