måndag 27 januari 2014

Film: Romeo Must Die (2000)

01. Romeo Must DieHan Sung är en hård före detta snut från Hong Kong som kommer till USA för att utkräva hämnd på dem som mördade hans bror Po, som var medlem av en asiatisk maffiafamilj. Han Sung blir inblandad i ett maffiakrig men blir också förälskad i dottern till det rivaliserande gängets ledare.

 

Onödig Fakta:

  • I scenen där Trish dumpar sin livvakt så skriker han “Trish! I'm gonna find your Aaliyah-lookin' ass!”. Trish spelades av Aaliyah
  • Golfscenen spelades in på samma plats där Happy Gilmore scenen där Gilmore slåss med Bob Barker spelades in
  • Aaliyahs filmdebut och den sista som släpptes när hon fortfarande levde
  • Andrzej Bartkowiaks debut som regissör.
  • Filmen spelades in i Vancouver fast den utspelas sig i Los Angeles

 

Jet Li, DMX och Anthony Anderson är med i denna filmen som har flera skådisar till. Orkar bara inte rabbla upp alla de större namnen.

Jag gillade denna filmen helt när den kom ut och det blev även starten för de nya actionfilmerna. De flesta som kom efter hade ungefär samma tema. Antingen var det korrupta poliser som var väldigt stort eller så var de som denna. Korruption var nyckelordet på filmerna.

Det var även vid det här tillfället som flera rapartister började skådespela och det var även ungefär samtidigt som asiatiska och afroamerikaner gjorde film tillsammans.

Jet Li står för slagsmålen i filmen, DMX för det tuffa och Anthony Anderson för humorn. Och det är de tre som gör filmen underhållande.

Det som gör filmen mindre bra är det jag avskyr i många av Martial Arts filmer som bland annat Jet Li har varit med i en del av och det är de överdrivna hoppen och Matrix-effekterna.

Annars en hel del underhållande scener.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar