söndag 26 januari 2014

Film: Lust in the Dust (1985)

03. Lust in Dust 1985Föga anar innevånarna i den lilla ökenstaden Chili Verde vad som väntar dem när den träige cowboyhjälten Abel Wood kommer ridande. Med sig har han en ofantlig, bedagad, slampig och stenhårt korsetterad kvinna. Vem är hon? Jo, allas vår DIVINE - kungen/drottningen av god/dålig smak - här i rollen som Rosie, som ensam genomkorsat öknen av en alldeles speciell anledning. Staden döljer en skatt. På Rosies ena (och enorma) skinka finns en halv karta intatuerad. Någon i staden har den andra halvan tatuerad på motsvarande ställe. Vem? Släng dig i väggen, Clintan. Här möter du din överkvinna, en westernhjältinna som drar fram som en ångvält mellan kaktusarna, och som vet vad man gör när ett helt gäng av läskiga revolvermän hotar med att våldta henne, DIVINE bara lyfter på kjolen och säger blygt, ja tack!

 

Onödig Fakta:

  • Fick den svenska titeln “Fröken i Öknen”
  • John Waters blev tillfrågad att regissera men tackade nej då han inte har skrivit manuset .
  • Edith Massey provspelade för rollen som Big Ed men Paul Bartel ville inte ha med henne då det hade blivit en John Waters film utan Waters.
  • Noah Wyles filmdebut
  • Parodi på Duell i Solen

 

Divine, Courtney Gains och Cesar Romero är med i denna spagettivästern som känns väldigt John Waters, speciellt när Divine är med men även stilen på filmen och alla konstiga karaktärer. Dock är den inte någon John Waters film. Och även det syns. Den har inte Waters humor.

En knappt godkänd spagettivästern…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar