lördag 19 juni 2010

Film : Better Off Dead (1985)

MPW-51127 Manusförfattaren och regissören Savage Steve Holland säger att "Lika Gärna Död" delvis är självbiografisk. Efter att hans stora kärlek på high school dumpade honom, tog han en 8-millimeters kamera och gjorde några sorgsna filmer som hade rakt motsatt effekt på hans vänner - de skrattade.

Onödig Fakta:

  • Filmen hette “Lika Gärna Död” när den släpptes här i Sverige.
  • Folk Protesterade emot filmtitlen på posterna där det stod “Sometimes.. youre better off dead” så de fick byta det till “Relax.. you never Better Off Dead”
  • John Cusack har sagt att han hatade denna filmen
  • När Beth (Amanda Wyss) dyker upp på skoldansen så har en person som står bakom henne en Freddy Kruger tröja på sig. Wyss spelade Krugers första offer i första filmen.

Varför jag valde att se denna filmen vet jag faktiskt inte. Jag bara kände för det. Kanske lite på att storyn verkade bra.

Förutom John Cusack så är det inga kända skådespelare. För man kan inte kalla Amanda Wyss känd och i heller inte den äckliga Belch ifrån Nördarnas återkomst.

Filmen är faktiskt ingen höjdare. En del saker räknar man ut. Efter 20 minuter så tröttnade jag på filmen men valde att se lite till. Eller rättare sagt spola igenom filmen.

Cusack hade rätt.. filmen var inte så bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar