fredag 18 juni 2010

Film : The Changeling (1980)

En kompositör och musiklärare, John Russell, förlorar sin hustru och sin dotter i en tragisk olycka. I ett försök att komma över sorgen och återgå till komponerandet så flyttar han in i ett hus som stått öde i tolv år. Men han känner en närvaro av ett litet barn som hemsöker huset och dess mörka hemlighet. John kollar upp husets historia och söker hjälp genom seanser och det han upptäcker är en hemlighet så hemsk att den inte längre tillåter sig förglömmas.

Onödig Fakta:

  • Filmen är baserad på saker som hände i ett hus i Denver på 60talet.

Många filmer har lånat idéer från denna filmen så jag var sugen p¨å att se den.

Huset som han bor i ser väldigt vackert ut, det är riktigt stort. Nästan som om man kunde tänka sig att bo där.  Lite förstort för att bo där själv kanske.

“Hemsökta-hus” filmer brukar inte vara något som jag brukar titta på.  Och denna filmen börjar som en dramaliknande film. Lite halvseg historia om en man som hyr ett stort hus. Sen händer det inte så mycket på ett tag. Bara att han spelar lite piano.

Filmen har en massa konstiga klipp. Som t.ex man ser han rida på nån häst, sen klipps det till olyckan och sen ser man han ligga i sängen och gråta.

Tyvärr så tröttnade jag på filmen rätt snabbt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar