lördag 12 juni 2010

Film: Silent Night, Deadly Night 2 (1987)

MPW-39132 Till följd av galningen Billy Caldwells bärsärkargång i tomtekläder, vilket resulterade i ett hemskt blodbad, har hans yngre bror Ricky lagts in på psyket. Han är själv skogstokig, och skyller sin familjs tragiska öde på den onda abbedissa som uppfostrat bröderna. Hon lärde dem nödvändigheten av bestraffning, något Ricky tar väldigt bokstavligt! En dag släpps han ut från mentalvården, och full av blint raseri sätter han genast igång jakten på föremålet för hans olycka. Nu hjälper inga böner.

Onödig Fakta:

  • Producenterna för originalfilmen ville att regissören Lee Harry skulle klippa in en del klipp på Eric Freeman in i ettan som en mentalpatient för att få igång denna uppföljare. Men det fanns inte material nog för att kunna göra det.Så halva denna filmen är flashbacks där dom klippt in brodern.
  • Filmen som Ricky och Jennifer tittar på i biografen är Silent Night, Deadly Night.
  • Det tog 10 dagar att spela in filmen.
  • Filmen släpptes inte i England 1987 av BBFC p.g.a distrubitören ville inte klippa bort dubbelmordet och när en toppless tjej blir mördad.
  • Förutom denna så kom det 3 upp följare till.
  • Eftersom där är så mycket flashbacks ifrån förra filmen så har dom i eftertexterna valt att ha med ALLA som har varit med i första filmen bland eftertexterna.

Så varför valde jag att se denna filmen? Jo jag var faktiskt nyfiken på den. Ettan kanske inte var så bra men det finns en liten chans att denna kan vara bättre. Mentalsjukhus är ju en av mina favoriter på film. Denna kanske inte har så stor del av det.

Första halvan av filmen är en massa flashbacks från ettan med inklippta delar med brodern “Ricky”. Sen fortsätter filmen med flashbacks ifrån Rickys liv efter att Billy dött. Och när det är tio minuter kvar av filmen så lyckas Ricky rymma.

Njäe.. jag vet inte.. Den första halvan av filmen är som ettan fast med lite inklippta delar. Slutet var lite förutsägbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar