lördag 5 juni 2010

Film: The Stuff (1985)

 the_stuff

The Stuff är en mystisk ny smaksensation som har tagit landet med storm. Men när det säljer bättre än glass så hyr en matmogul in en industriell sabotör för att få tag i det hemliga receptet. Tillsammans med en kakexpert så får dom reda på den hemska sanningen. The Stuff är en kropp-stjälande godis som gör dom som äter det till Zombies. Kan de rädda världen ifrån den dödliga efterrätten innan tiden tar slut för människan?

Onödig Fakta:

  • Enligt kommentatorspåret på dvdn så var Häagen Dazs glass, yoghurt och brandsläckarskum var standin för The Stuff.
  • En scen i filmen (motelscenen) spelades in i samma rum som användes i Terror på Elmstreet (1984.) Det rummet där Johnny Depps karaktär dör.
  • Arsenio Hall var tänkt att spela rollen som Chocolate Chip Charlie.

Detta är en annorlunda film. Början av filmen känns mest som en komediliknande film. Men inte så roliga skämt. Karaktären Mo spelas väldigt jobbigt.

Efter en halvtimmes lidande av filmen så börjar det hända saker.Mo och Charlie upptäcker lite vad som händer med The Stuff. Visst dom blir Zombieliknande personer men dom ser ut som helt vanliga människor.

Själva filmkonceptet var en udda och intressant ide. Fast den kunde göras bättre om man bytt ut stilen på karaktären Mo som spelar lite överdrivet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar