lördag 5 juni 2010

Film: Jurtjyrkogården 2 /Pet Sematary Two (1992)

4_midi Veterinären Chase Matthews (Anthony Edwards från tv-serien “Cityakuten”) flyttar efter hustruns död tillsammans med sin 13-årige son Jeff (Edward Furlong, “Terminator 2: Judgement Day”) till Ludlow för att börja ett nytt liv. Jeff trakasseras av sina jämnåriga i grannskapet och blir vän med en annan enstöring, Drew Gilbert, som lever i ständig skräck för sin elaka styvfar Gus (Clancy Brown, “Highlander”). Efter att Gus kallblodigt skjutit ihjäl Drews älskade hund begraver pojkarna den på byns indianska begravningsplats, en plats som sägs ha krafter att få de döda att återuppstå. När ondskan vaknar till liv inser pojkarna att det ibland är bäst att inte utmana ödet.

Onödig Fakta:

  • Anthony Edwards karaktär ser på filmen Once Upon a Time in America (1984) där skådespelerskan Darianne Fluegel är med. Hon spelar dessutom hans fru i denna filmen.
  • Ramones har gjort en låt till denna filmen med. Dom gjorde till originalet också. Den låten i originalet blev en hit.Denna är tyvärr inte lika bra.
  • Clyde berättar lite om ettan i filmen. Han berättar även om vad som hände efteråt.
  • Jeff klär ut sig till Jason Voorheese på Halloween och han har även en poster från del 8 i serien.

Som vanligt med skräckfilmer eller filmer i allmänhet så kommer där en uppföljare om originalet blir en hit. Denna blev ingen stor hit. Det är inte så konstigt för Stephen King har ingenting med denna filmen att göra.

NJäe.. se hellre ettan. Denna är ingen bra film.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar