onsdag 9 juni 2010

Film : Brainscan (1994)

763-1 När skräckfilmsfantasten Michael får ett virtuellt spel vid namn Brainscan så bestämmer sig han att spela det. Michael finner sig själv göra ett simulerat mord. Det är väldigt skrämmande och väldigt overkligt, men när Michael vaknar så ändras hans lycka till fasa när tv-nyheterna rapporterar om ett brutalt mord i hans kvarter… Är det bara en slump?

Onödig Fakta:

  • Är baserat på spelet “Brainwaves”. Släpptes i Europa under namnet “Brainscanners” fast efter att filmen hade kommit ut.
  • Låten som Trickster spelar i CDn är “Welcome to this World” och är framförd av Primus.
  • Man kan se en poster på filmen “Suspiria” i Michaels rum. Även på Iron Maiden och Alice Cooper.

 

Inte några kända skådisar i denna filmen förutom Edward Furlong mer känd för sin roll i “Terminator 2 “

Jag såg denna filmen senast då den kom ut runt 1994. Kom inte ihåg vad jag tyckte då så jag tar och tittar på den igen.

Den här filmen är inte så bra som jag trodde den var. Men den har en del konstiga saker. Redan i början av filmen så drömmer han om en som dör och nästa dag när han åker förbi så ser han hur polisen bär bort en person.

En annan dålig sak är att han inte använder några Virtuella Glasögon och hans dator som han kan ringa på tror jag inte var så vanligt på den tiden, iaf inte med en “Igor” som pratar tillbaka med en. Visst fanns datortelefoner då för en kompis hade en.

Annars var filmen lite spännande när han spelade första gången men sen så kom “Trickster” in i filmen. Då försämrades den en hel del. Lite som en sämre version av Videodrome går han ut från spelet.

Slutet av filmen var faktiskt bättre än väntat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar