lördag 19 juni 2010

Film : Splash (1984)

MPW-49974 Oscars vinnaren Tom Hanks spelar huvudrollen som Allen Bauer, en arbetsnarkoman som är övertygad om att han inte kan bli förälskad. Men det förändras när han på ett mystiskt sätt blir räddad från en båtolycka utav kvinnan från hans drömmar. Innan de ens hunnit säga "sjöjungfru" blir Allen och Madison (Darryl Hannah) förälskade och sveps iväg på en resa i hjärtevarmande romans.
Men när världen upptäcker Madisons hemlighet, blir det jobbigt för dom nyförälskelse. Mästarfilmaren Ron Howard regisserar denna stjärnspäckade hit! Med bland annat John Candy som Hanks vansinniga bror i en magisk saga som du kommer att falla för.

Onödig Fakta:

  • Filmen släpptes på Disneys Touchstone Pictures så att de kunde ha lite mer vuxenorienterad berättelse.
  • Darryl Hanna som är en vegetarian vägrade att ära riktiga humrar i resturangscenen. Så de tvingades gräva ut köttet ur riktiga humrarna och lägga in Tofu. I en intervju med regissören Ron Howard så sa han att han grät efter varje tagning i den scenen över de döda humrarna.
  • Innan Tom Hanks fick rollen så tackade John Travolta och Michael Keaton nej.
  • Under filminspelningen så var Daryl Hannah riktigt blyg. Ron Howard har berättat att hon hade både plåster och makeup över hennes bröstvårtor.
  • Scenen där John Candy får bollen i huvudet tog bara en tagning.
  • Jodie Foster provspelade för rollen som Madison men fick tacka nej eftersom hon fick en annan roll i en annan film.
  • Brooke Shields tackade hon också nej till rollen som Madison för att studera Fransk Litteratur.
  • Andra som tackade nej till rollen som Madison var Michelle Pfeiffer, Julia Louis-Dreyfur, Melanie Griffith och Sharon Stone.
  • Det kom en uppföljare till filmen som heter Splash Too

Denna filmen har jag ett vagt minne om att jag sett tidigare. Men jag har inget stort minne av den.

En del av Ron Howards filmer är bra men det finns några som är mindre bra som t.ex Cocoon. Men Tom Hanks är en bra skådespelare. Andra skådespelare i filmen är Daryl Hannah, John Candy och han som spelar pappan i American Pie.

En kul sak i filmen är att Freddie (John Candy) äger ett litet pacmanspel, ett likadant som jag har. Det är rätt litet ungefär 30 cm i diameter och det är runt.

Det som är konstigt i denna filmen är att sjöjungfrun Madison har ben. Jag trodde inte sjöjungfrur hade ben utan fiskstjärt. Som hon visst också har, fast den blir utbytt när hon är på land. Och är torr men när hon får vatten på sig och vipss så kommer fiskstjärten tillbaka.

John Candy får frågan “Vad Gör en vetenskapsman så långt ifrån Sverige.” på svenska. Och John Candy Svarar på svenska “Hej Raring, jag har en tolv tums penis”.

Detta är en lite halvkul film där Tom Hanks och John Candy gör filmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar