lördag 23 juli 2011

Dokumentär : Conan O´Brien Cant Stop (2011)

MV5BMTUyMjc1Mjk5Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwNjgyNjYzNQ@@._V1._SY317_Detta är en dokumentär om Conan O´Briens komik turné i USA och Kanada efter att han lämnade sin post på “The Tonight Show” och hans brutna samarbete med NBC.

 

Onödig Fakta:

  • Kommer på bio i Sverige den 23 September

För att förstå dokumentären så bör man ha lite vetskap om NBC bråket men det får man reda på i början av dokumentären.

Jay Leno skulle lägga av med The Tonight Show och Conan skulle få vara programledare istället. Men Leno ångrade sig och NBC gjorde ett talkshowprogram som gick innan Conan och The Tonight Show.  Men Leno fick dåliga tittarsiffror och Conan hade inte så många han heller. Då fick NBC den “smarta” idén att sända Lenos program på Conans tid och flytta Conans till efter 00:00 på natten. Vilket Conan inte gick med på och då fick Conan sluta.

För att det slutade såhär för Conan så gick NBC med på att han fick spendera pengar sista veckan som han hade Tonight Show och det gjorde han. Han spenderade flera miljoner.

När han slutade med Tonight Show så kom Conan och de han jobbade med där på att ha en Turné som blev utsåld på bara några timmar.

Detta är den turnén som tas upp i denna dokumentär. Vi för följa med från början med massa backstage-klipp, auditioner, lite från de olika showerna och fram till han börjar sin nya show som han har nu.

Denna dokumentär är intressant och är nog mest tillämpad till de som vet vem mannen är. Men ändå sevärd för de som inte vet med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar