lördag 9 juli 2011

Film : Dark Angel (1990)

MV5BMTgzNzIxMzk2NV5BMl5BanBnXkFtZTcwNzk3NjMyMQ@@._V1_Jack Caine är en polis i Houston som slarvat bort lagboken. Hans uppdrag är att stoppa knarkhandeln och den största langaren Victor Manning och hans gäng the White Boys.  Uppdraget blir konstigare när han tvingas samarbeta med FBI agenten Laurence Smith. Då förstår han att utomjordingar är på gatorna och samlar en prisvärd drog som endast kan finnas i människohjärnan…

 

Onödig Fakta:

  • Den amerikanska titeln är “I Come In Peace”
  • Matthias Hues som spelar den utomjordiska elakingen gjorde sina stunt själv då de inte hittade någon stuntman som var lika stor som honom.
  • När projektet började så fick filmen “Lethal Contact” (manuset skrevs 1984). De började filma och då fick filmen namnet “Dark Angel”. och den släppte internationellt med det namnet. Innan den släpptes i USA så bytte de namn igen till “I Come in Peace” då det redan fanns två filmer med namnet Dark Angel (1925 & 1935).
  • Regissören Craig R Baxley hade ett annat projekt på gång och även den var om utomjordingar. Den slopades några dagar innan de skulle filma den och Dolph var tänkt att vara med i den med.

 

Jag visste inte om att Dolph gjort en sån här film och blev lite överraskad faktiskt. Jag var tvungen att se den fast storyn inte verkar så jättebra.

 

Denna filmen började konstigt och blev konstigare hela tiden men jag blev lite överraskad över filmen ändå. Den var mycket bättre än vad jag trodde.

Visst det är inte Dolphans bästa film men en av de bättre även fast det var med utomjordingar. Det ända jag inte förstår är varför folk kallar den skräckfilm.. För det är inte en!

Rekommenderar den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar