lördag 23 juli 2011

Film : Attack of the 50 Foot Woman (1958)

attackNancy är ett rikt societetslejon som är olyckligt gift med Harry. Han har lämnat henne en gång men kom tillbaka då han behövde pengar. Det stoppade inte honom att ha en affär med Honey Parker. Nancy vet om det.

Efter en konfrontation på en lokal bar så kör hon bort i hennes bil och möter ett stort klot på vägen. Det har varit rykten om UFOn där tidigare men hon tror ingen kommer att tro på henne. Efter ett andra möte med klotet så börjar Nancy växa och bli stor. Mer än tillräckligt för att ge sin hämnd om Harry.

 

Onödig Fakta:

  • Filmen gjordes efter succén med Sputnik. Utomjordingarnas rymdskepp kallades “Satellit” för att författaren till manuset trodde det var namnet på alla runda rymdskepp.
  • Flera år efter så planerade bröderna Woolner med en större budget göra en uppföljare fast i färg- Manuset blev klart men filmen hamnade aldrig i produktion.
  • Den gigantiska rymdmannen är spelad av Michael Ross. Han spelade även bartender.
  • Filmpostern hamnade på plats 8 i Premieres “The 25 Best Movie Posters Ever”
  • Regissören Nathan Juran ville att det skulle stå “Nathan Hertz” istället för Juran i eftertexterna. (Hertz var hans mellannamn) bara för att han skämdes över filmens låga budget och låga kvalitet.
  • Det gjordes en remake 1993

 

Den här filmen har komedi, dåliga effekter, mutbara poliser och ett kul manus. Det är lite roligt att de kallar UFO-n för satelliter.

Det som är synd och som jag trodde skulle varit själva filmen är att Nancy är inte stor förrän i slutet av filmen.Att filmen bara varar i en timme gör inte så mycket.

Och filmpostern är faktiskt snygg..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar