tisdag 12 juli 2011

Film : Foxy Brown (1974)

MV5BMjI2NTY1NTE3N15BMl5BanBnXkFtZTcwNTQyMDgzNA@@._V1._SY317_En sexig svart kvinna , Foxy Brown, söker hämnd när hennes pojkvän som jobbar för regeringen mördas av ett gäng gangsters som leds av de perversa paret Steve Elias och Miss Katherine.

 

Onödig Fakta:

  • Filmen skulle egentligen vara en uppföljare till “Coffy” (1973) och inpelningstiteln till filmen var “Burn Coffy Burn”. American International Pictures ändrade sig i sista minuten och ville inte göra en uppföljare fast “Coffy” var en stor hit. Det är därför man inte får veta vad Foxy Brown har för jobb. Coffy var en sjuksköterska och eftersom det inte skulle vara en uppföljare så kunde de inte ge Foxy ett jobb och de hade inte tid med att skriva om manuset endast för att ge henne ett jobb.
  • Det tog 17 dagar att filma
  • Charles Napier tackade nej till att vara med i filmen.

 

Detta är en riktigt bra film och Pam Grier är en av mina 70-tals favoriter bland skådisarna. Den största överraskningen var Sid Haig som tyvärr spelar en lite för liten roll. Ville se mer av honom. Även han är en favorit skådis.

Jag har än så länge inte sett en dålig film med Grier men iofs så har jag inte sett så jätte många men fler kommer det bli.

Denna film måste ses.. fast slutet kunde varit bättre…och fast Coffy är lite bättre..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar