söndag 17 juli 2011

Film : Tango & Cash (1989)

MV5BMTEwMDQzMTU3NTJeQTJeQWpwZ15BbWU2MDA4NjM1OQ@@._V1._SY317_I denna rafflande actionkomedi är Ray Tango (Sylvester Stallone) och Gabe Cash (Kurt Russell) två rivaliserande Los Angeles-poliser som har en sak gemensam: en övertygelse om att just han är bäst. Försöker man göra dem till ett team är de som olja och vatten, men om man sätter dit dem för ett brott de inte begått blir de som en tändsticka och fotogen. I fängelset står de inte precis högt i kurs, många av fångarna har hamnat där på grund av dem. Så de iscensätter en våghalsig rymning där både skott och spydigheter haglar. Sedan är det bara en sak som gäller för Tango & Cash: att ta upp jakten på den som satte dit dem och rentvå sina namn.

 

Onödig Fakta:

  • När Tango och Cash rymmer från fängelset så frågar Cash om han hänger med på kaffe och “a Danish” (Wienerbröd) . Tango (Stallone) svarar “i Hate Danish” det är ett litet insiderskämt då under tiden de spelade in så hade han precis skilt sig från Brigitte Nielsen.
  • Under inspelningen så fick namnet “The Set Up”.
  • Patrick Swayze skulle egentligen spelat Cash i filmen men han hoppade av och spelade in “Road house” istället.
  • Brion James var egentligen inhyrd för att spela Requin som var en liten roll som bara hade två meningar och för att den karaktären skulle stå ut i mängden så pratade han Cockney. Stallone älskade det och skrev om manuset så han skulle få en större roll.
  • Glasögonen som Stallone har i början av filmen var hans egna. Han brukar oftast ha linser i när han filmar.

 

Denna filmen är ungefär som en blandning av “Lethal Weapon” och “Beverly Hills Cop” fast med mer action. Men humorn är där.

Brion James som var med i de flesta actionfilmerna på den här tiden är även med i denna. Här spelar han elaking som vanligt men han är mer känd för att alltid spela korrupt snut. Som i t.ex “24 Hours Again”. Det finns vissa filmer där han spelar snäll men de är ganska få. “24 Hours” är en av dem.

Denna filmen är helt ok och sevärd men ingen film som man måste se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar