måndag 25 juli 2011

Film : The Little Girl Who Lives Down the Lane (1976)

MV5BMjE4NzkzMjQyN15BMl5BanBnXkFtZTcwNDk2MzEzMQ@@._V1._SY317_CR3,0,214,317_Rynn är nyss inflyttad i den lilla kuststaden. Hon är bara 13 år och bor alldeles ensam i det stora, ensliga huset vid vägens slut. Var är hennes mor? Var är hennes far? Och vad är det hon döljer i källaren?

I mörkaste november får hon objudet besök. Först av sin påstridiga och elaka hyresvärdinna. Sen av traktens ökände pedofil. Och sen av en snäll, men väldigt nyfiken polis. Alla kommer de med sina frågor. Men Rynn tycker inte om frågor.

Inte alla kommer lämna huset levande....

 

Onödig Fakta:

  • Fick titeln “Den Lilla Flickan i Huset vid Vägens slut” i Sverige
  • Filmen drog in 2,855,361 kronor i Sverige
  • Jodie Foster var 13 år när filmen spelades in och vägrade att vara naken så hennes äldre syster Connie användes som hennes dubbel under de scenerna.
  • Jodie Foster gillade inte filmen. Hon tyckte sexscenen var hemsk fast det inte var hon som hade den och hon försökte stoppa den.
  • I nakenscenen med Fosters dubbel (Connie) så la inte någon märke till att Connie hade ett guldarmband rund handleden och sen när Jodie tar över igen så är det borta.

 

 

Detta är en annorlunda men inte jättebra film. Jag räknar inte filmen som en skräckfilm utan mer en Thriller med en stor klick drama.

Man kan kalla den konstig men jag hoppades på att den skulle vara mer skrämmande och mer lurig än vad den var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar