onsdag 6 juli 2011

Film : Short Cirtcuit 1 & 2 (1986-1988)

Short Circuit (1986)

Short_CircuitDet är en stor dag för Nova Robotics. Höjdare från Pentagon är på besök för att inspektera deras nya armérobotar, de mest avancerade i historien. Men så mullrar ett åskväder in. Blixten slår ner i robot Nr. 5 som får sig en rejäl omgång i systemet. Plötsligt rullar han ner från plattformen och beger sig ut i världen.
Längs vägen stöter Nr. 5 på Stephanie, som tror att han är en besökare från yttre rymden. Hon lär honom allt om det moderna livet.. t.o.m hur man dansar som John Travolta i “Saturday Night Fever”!

Armén är dock hack i häl. Nr. 5 är utrustad med toppmoderna vapen och måste haffas innan en katastrof sker. Stephanie riskerar allt för att hennes vän inte ska malas ner till skrot och bevisa att NR. 5 LEVER!

 

Onödig Fakta:

  • Fick namnet “Nr 5 Lever” i Sverige
  • Robotorena är designade så att de liknar de stora i Terminator
  • Denna filmen skulle egentligen vara en thriller där “Nummer 5” skulle varit boven,
  • Ben har inte samma efternamn i denna som han har i uppföljaren
  • Det skrevs ett manus på en tredje uppföljare 1989 och skrevs om 1990 men den blev aldrig av.
  • I år kommer det en Remake

 

Här ser vi två stycken från Polisskolan som har exakt samma roller. Steve Guttenberg och han som spelar kapten i just Polisskolan spelar exakt likadant, här har kaptenen den jäkla visselpipan igen.

Andra skådisar är den elaka hackern i Hackers (Fisher Stevens). Här spelar han indier utan att se ut som en men han snackar lite japanska?!..

Jag gillar denna filmen ändå..

---

Short Circuit 2 (1988)

1180974030_1172770253_short_circuit_2Nummer 5, även känd som Johnny Five, den otroligt charmiga roboten från storsuccén "Nr 5 lever", är tillbaka. Nu är han redo att inta storstaden, i detta actionspäckade superroliga äventyr. Den alltid optimistiska Johnny är ute efter lite nya intryck men ett gatugäng, en girig bankman och några brottslingar försöker allesammans att förvandla hans godtrogenhet till en högteknologisk gratisbiljett till det ljuva livet. Kommer Johnny att kunna överleva i den stora otäcka staden med dess stora, otäcka lurendrejare?

 

Onödig Fakta:

  • Fick namnet “Nummer 5 är tillbaka” i Sverige
  • Jack Westons sista film
  • Staden i filmen ska vara New York men Oscar ger Nummer 5 en karta över St. Louis fast filmen spelades in i Kanada

 

Fisher Stevens är tillbaka i denna filmen och han är nog den enda förutom Nummer 5 som är tillbaka från förra.

Här är en hel del nya karaktärer som en kille som är känd för att vara elaking i komedier. Han är mer känd för rollen som den elaka radiochefen i “Airheads”.

Denna filmen är inte riktigt lika bra som ettan men ändå rätt ok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar