lördag 23 juli 2011

Film: Cats Eye (1985)

MV5BMTMzNzM3Njc1OF5BMl5BanBnXkFtZTYwNjY4NTc5._V1._SY317_CR1,0,214,317_En herrelös katt är vittne till konstiga händelser som händer olika människor i tre olika städer. I New York så försöker Richard Morris att sluta röka, i Atlanta så gör storspelaren Cressner en dödlig insats och i Wilmington så blir den tioåriga Amanda hotad av ett troll som bor inne i hennes vägg i sovrummet.

 

Onödig Fakta:

  • Där är olika referenser till andra Stephen Kings filmer:
  1. James Woods tittar på filmen “the Dead Zone” och säger “Who Writes this Crap?”
  2. Katten blir jagad av en St. Bernard hund (Cujo)
  3. Katten blir nästan överkörd av en röd Plymouth Fury med ett klistermärke där det står “I am Christine”
  4. Amandas mamma läser “Pet Semetary”
  • Stephen King specialskrev manuset till Drew Barrymore för hennes insats i filmen “Firestarter”
  • Prologen som förklarade katten klipptes bort utan regissörens vetskap. De tyckte den var “för dum”. Resultatet blev att många tittare inte förstod sammankopplingen med de olika historierna.
  • I delen “The Ledge” så tittar Cressner i en tidning som ligger på bordet. Tidningen är Penthouse´s Juli 1976 där den historien finns med som själva delen är baserad på.
  • Stephen Kings korta novell “Sometimes They Come Back” var egentligen planerad att vara med i denna men Dino De Laurentiis tyckte att storyn var stark nog att bli en långfilm.
  • Stephen Kings första film som fick en PG-13

 

Den här filmsamlingen, jag kallar det de, är inte så jättebra.

Del ett om rökaren som försöker sluta som skriver in sig hos en sluta-röka är den sämsta av dem. Den handlar om när James Woods blir hotad genom att hans fru får elstötar inne i ett rum om han röker en cigarett.

Andra delen handlar om en storspelare som slår vad med en kille om han överlever att gå runt kanten på ett höghus så ska han få pengar och hans fru.

Den tredje är om en flicka (Drew Barrymore) som har ett litet troll som bor i väggen och som skrämmer henne. Tyvärr så är trollet riktigt fult. Liknar en blandning mellan en joker i en kortlek och en padda.

Den sista av dem är bäst. Drew spelar riktigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar