lördag 3 september 2011

Film : Chocolate (2005)

MV5BMTIyMjMzNzE2Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwMDA4NjgzMQ@@._V1._SY317_CR7,0,214,317_Den ensamma Jamie jobbar på ett mat-laboratorium i Chicago med sin kompis Wally med att framställa nya smaker. Jamie har skilt sig från sin fru för ett par månader sen och saknar sin son. Jamie är även under en bantningsdiet men efter att han har smakat lite choklad så blir en psykiskt sammanförd med en vacker kvinna där han ser genom hennes ögon och känner det hon känner.

Jamie börjar bli kär i kvinnan tills han blir vittne när hon dödar en man. Den psykiska sammankomsten bryts i samma stund och då börjar Jamie bli besatt av kvinnan. Med hjälp av hans minne så kommer han fram till att kvinnan bor i Vancouver genom att minnas hennes körkort och landskapet. Jamie letar upp henne i Kanada och får då reda på att den döda mannen är en plastartist och kvinnan är en modell vid namn Catherine. Jamie försöker möta Catherine men med tragiska konsekvenser.

 

Onödig Fakta:

  • Ett avsnitt ur “Masters of Horror”
  • När Jamie ligger i sängen så tar han fram Stephen Kings bok “Desperation”. Regissören Mick Garris regisserade en TV-version av den boken där även Henry Thomas är med.

 

Detta är en riktigt konstig film. Det handlar om en kille som börjar få chokladsmak i munnen och efter det så börjar allt bli konstigare.

Filmen är spännande och faktiskt så annorlunda så att jag gillar den. Denna rekommenderas stort fast den slutar lite konstigt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar