lördag 10 september 2011

Film : Valerie on the Stairs (2006)

MV5BMTQxNjM0MjMyM15BMl5BanBnXkFtZTcwMjYzNjk0MQ@@._V1._SY317_CR7,0,214,317_Rob Hanisey är en ny författare som flyttar in i ett “boarding” hus som kallas Highberger House som är ett ställe där författare bor tills boken är färdigskriven. När han försöker skriva sin första bok så dyker en mystisk kvinna upp flera gånger som vill att han ska rädda henne från en osynlig kraft. Men Robs grannar och till och med den äldre författaren Everett vet mer om vem eller vad Valerie är än vad dom berättar…

 

Onödig Fakta:

  • Avsnitt ur “Masters of Horror”
  • Numret på dörren till Robs rum är nummer 217 som är samma nummer som Stephen King hade på det hemsökta rummet i “The Shining”
  • Brevet som syns i början av filmen är daterat den 29 Februari 2007. Den dagen fanns inte då 2007 inte var ett skottår.

 

Tony “Candyman” Todd spelar The Beast i filmen och Christopher Lloyd är också med. Mest känd för sin karaktär i “Back to the Future”.

 

Detta är en ovanlig men ändå en lite vanlig spökfilm med skrämmande inslag som får “Paranormal Activity” att kännas som Teletubbies. Vilket iofs vilken skräckfilm som helst lyckas göra.

Men det är något lite speciellt med denna filmen ändå fast själva demonsaken överdriver filmen lite. Filmen får en bra vändning men inte så bra att det är en riktig hit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar