lördag 3 september 2011

Film : John Carpenters Cigarette Burns (2005)

MV5BMTA0MDI2MDUxNDdeQTJeQWpwZ15BbWU3MDkwODY4MzE@._V1._SY317_CR6,0,214,317_Den konkursdrabbade biografägaren Kirby Sweetman är inhyrd av samlaren Mr Bellinger för att leta upp skräckfilmen “Le Fin Absolue du Monde” som sägs ha en förbannelse över sig. Filmen kallas försvunnen och magisk och har bara visats en gång på en filmfestival och då fick den publiken bli galna och våldsamma så det blev ett blodbad inne på biografen. Regissören och alla som var involverade i skapandet av filmen har även de dött.

Kirby är skyldig 200,000,00 dollar till sin svärfar som beskyller honom för hans dotter Annies död. Så Kirby accepterar erbjudandet så han kan betala tillbaka sin skuld. Bellinger visar Kirby en souvenir från filmen som han har i sin källare, en kedjad ängel som fick sina vingar borttagna i filmen. Kirby reser till Frankrike för att möta upp hans kontakt där och får en massa syner av sin älskade Annie och resan till helvetet börjar…

 

Onödig Fakta:

  • Denna film är ett avsnitt ur “Masters of Horror”

 

Filmens story har en liten känsla över att vara en kopia av “The Ninth Gate” men istället för en svårhittad bok så är det en svårhittad film istället.  Den känns även som den har lånat idéer från “The Ring” med att alla som ser filmen dör på ett onaturligt sätt och de ser själva ringen.

Denna filmen är lite speciell och lite udda till sättet ändå och jag rekommenderar den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar