söndag 11 september 2011

Film : See No Evil, Hear No Evil (1989)

MV5BMjAzOTE3MjE1NF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTExODkxMQ@@._V1._SY317_CR5,0,214,317_Möt Wally och Dave. De är så olika som två vänner kan vara. Wally (Richard Pryor) är grov, provocerande och blind. Dave (Gene Wilder) är lugn, hövlig och döv. Var för sig är de vandrande katastrofer. Men tillsammans...är de ännu värre.

När ett mord begås mitt framför näsan på dem, är Wally och Dave de enda vittnena. Problemet är bara, att Wally inte såg det, och Dave hörde det inte, så plötsligt är det dem som blivit efterlysta för mordet.

När de blir efterlysta av polisen och jagade av de riktiga mördarna, den tjeckiska och beräknade Eve (Joan Severance) och hennes fanatiske hantlangare (Kevin Spacey), beslutar Wally och Dave sig för att ta saken i egna händer. Följ med på en otroligt rolig och galen jakt!

Onödig Fakta:

  • Fick namnet “Hör Upp Blindstyre!” i Sverige
  • Gene Wilder åkte till NY League för de med svårt att höra för att studera inför hans roll och han fick hjälp av en kvinna som blev hans fru Karen Boyer.
  • 2006 så gjordes det en Bollywoodversion av filmen som fick namnet “Pyare Mohan”

 

Kända namn i filmen är Richard Pryor, Gene Wilder och Kevin Spacey.

Detta är en riktig 80-tals klassiker. Richard Pryor och Gene Wilder spelar riktigt roligt och Kevin Spacey spelar elakingen riktigt bra.

Det är en riktigt underhållande film som bör ses.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar