måndag 26 september 2011

Film : Nemesis Game (2003)

MV5BMTEwNjk5MjY0OTZeQTJeQWpwZ15BbWU3MDIxMzEwMDE@._V1._SY317_Efter sin mors död kämpar Sara med att återfå livsglädjen. För att komma ur sin depression har hon börjat delta i diverse rollspel.

Men de gåtor hon får i uppdrag att lösa börjar få en underlig karaktär. Mer dystra och ibland nästan hotfulla. Misstankarna börjar komma krypande. Vad är det hon har gett sig in i? Vem ligger egentligen bakom dessa rollspel? Hon börjar dessutom få en obehaglig känsla av att hon är övervakad.

Hennes onda aningar besannas i ett mardrömslikt scenario där hon plötsligt står som huvudmisstänkt i ett makabert mordfall. Hon är deltagare i ett utspekulerat spel som hon inte kan ta sig ur- och där hon själv spelar rollen som mördare!

 

Onödig Fakta:

  • Tunnelbanescenen spelades in i en övergiven tunnelbana i Toronto.

 

Detta är en helt ok men ändå konstig film i spelstil. Precis som många andra som kom runt detta året som bland annat Saw.

Denna filmen är ändå annorlunda där gåtor står i centrum. Filmen har spänning men även ett konstigt slut. Man får reda på en hel del men jag tyckte ändå den slutade konstigt. Och infon om filmen stämmer inte helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar