söndag 18 september 2011

Film : The Doll Master (2004)

doll_master_importEn grupp främlingar bjuds in till den avlägsna skogen hemma hos en excentrisk men begåvad dockmakare för att få dockor gjorda av sig själva. Dockmakarens hus är långt från vanlig, det bisarra dockorna i naturlig storlek som pryder rummen är en olycksbådande bakgrund för några mer farliga händelser. Eftersom varje gäst väntar på sin tur att modellera, så vandrar de i de ensamma hallarna som är fylld med dockor av alla storlekar som håller nykomlingarna under ständig övervakning. Med tiden så verkar det som om dockorna har ett eget liv och en efter en försvinner främlingarna i en serie av hemska mord tills den skrämmande sanningen uppenbaras.

 

Detta är en typisk film från Asien i sann “The Grudge” anda. Själva filmen är en sådan skräck fast historien är annorlunda. Fast den här är mycket bättre än “The Grudge” och “The Ring”. Kan nästan säga att den är en av de bättre asiatiska filmer jag sett.

Skrämmande är den inte.. iaf inte för mig men tycker man att “The Grudge” är skrämmande så bör man se denna då denna är lite mer skrämmande.

Slutet var helt ok fast lite konstigt. Det jag gillade minst i filmen var att en av de döda räcker ut tungan. Det var bara överdrivet annars en film som bör ses av folk som gillar asiatisk skräck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar