tisdag 27 september 2011

Film : Desperate Hours (1990)

MV5BMjI4MzkwNjY1Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwOTQ4NTMzNA@@._V1._SY317_Den förrymde fången Michael Bosworth (Rorke) är i desperat behov av ett gömställe. Med hjälp av sitt charmiga leende tar han sig in i den lyxiga villa där Nora och Tim Cornell (Rogers och Hopkins) och deras barn bor. Medan han väntar på sina vackra advokat/medbrottsling (Lynch), förvandlas Bosworths leende plötsligt till blint raseri då familjen Cornell börjar protestera. Då han under pistolhot håller familjen fången och skoningslöst spelar ut man och hustru mot varandra, antar Bosworths ilska vansinniga proportioner. Det blir en blodig mardrömsnatt i skräckens tecken. Till sist tvingas familjen att ta ett beslut. Ett beslut som antingen förgör dem eller för dem närmare varandra än de någonsin förr varit.

 

Onödig Fakta:

  • Fick namnet “Skräckens Timmar” i Sverige
  • Filmen är från början en teaterpjäs som skrevs av Joseph Hayes och hade premiär på broadway 10 Februari 1955. Pjäsen visades 212 gånger. Hayes som skrev pjäsen skrev även novellen och hjälpte till med manuset till filmen.
  • Det finns tre versioner av filmen. Från 1955, 1970 och 1974.
  • Filmen kom med på Siskel och Elberts “Worst of 90´s” filmlista

 

 

Kända skådespelare i filmen är Mimi Rogers, Anthony Hopkins och Mickey Rourke.

På internet så kallar folk filmen både den sämsta de har sett och att den e bra. Nu ska jag en gång för alla berätta vad jag tycker.

Filmen känns som en story som gjorts för många gånger.

En bov rymmer från fängelset med hjälp av hans advokat och med hjälp av sin bror och en kompis kidnappar en hel familj men det blev inte som de väntat sig. En kvinnlig polismästare får en stark känsla att advokaten kommer sticka till boven. Polisen följer advokaten till huset där bovarna har familjen kidnappade och sätter ett SWAT-team utanför. Familjen börjar slå tillbaka mot bovarna.. Familjen får ut dem och filmen slutar..

Inte den sämsta filmen jag sett men är ändå där nere och plaskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar