lördag 8 maj 2010

Film : Last House on Dead End Street (1977)

last house on dead end street poster

Efter att ha varit i fängelse i ett år så tänker en man att återbetala samhället genom att göra några Snuff filmer. Fyra personer blir fångade, uppbunda och blir hållna som material för hans projekt. En efter en blir de mördade framför kameran. En kvinna blir itu sågad när hon är vaken och ett annat offer blir brutalt mördad med hjälp av en borrmaskin.

Onödig Fakta:

  • Alla namn i eftertexterna är pseudonymer och inte ens förrän 2000 kom de riktiga namnen upp.
  • Filmades 1972 men var inte ute förrän 1977 för att en av aktriserna stämde Watkins för en scen i filmen. Watkins visste inte ens om att den visades på biograferna förrän 1979 då en man som träffade honom och kände igen honom från “den filmen där dom slängde djurlik omkring sig”
  • Tack vare pseudonymerna och den låga kvaliteten på filmen så kom där en massa rykten om att det skulle varit riktiga mord i filmen eller att det skulle vara en produkt ifrån den Mexikanska maffian där en Janos fanns (Watkins pseudonym). Filmens distrubitörer förnekade inte ryktena vilket resulterade att filmen blev mycket ökänd.

Att använda pseudonymer alltså inte ha sitt riktiga namn har även jag haft på den tiden jag skådespelade lite.

Denna filmen känns som en lågbudgetfilm i början. En sån som vem som helst kan ha gjort med sina kompisar. Sen kommer de brutala morden.

Njäe.. denna filmen var inte bra. Se hellre någon annan film.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar