lördag 1 maj 2010

TV-program? : Gaki no Tsukai (1989-)

Gaki No Tsukai

Gaki no Tsukai är ett japanskt tvprogram där två stycken män har en massa konstiga tävlingar och lekar. Om man gör fel så får man straff. Straff är alltid en smäll på rumpan med ett bamburör.

Detta är kul ibland men den otextade delarna förstår man inte så mycket av. Men men.. Japanska duon har konstig humor. Förutom duon så är japanska komiker med på tävlingarna.

Sverige har faktiskt lånat ett inslag och gjort det här i Skandinavien och det är Silent Library. Men dessa avsnitten jag tittar på är lite annorlunda.

På denna dvd så är där 6st avsnitt där ett avsnitt varar i drygt 2 timmar.

  1. Highschool Batsu = Batsu betyder ungefär straff. I detta avsnittet så har tävlanden på sig skoluniformer. Dom får inte lov att skratta för då får dom ett straff. I detta fall en smäll på rumpan med ett bamburör. Såklart så försöker dom göra allt för att dom ska skratta. Ett litet klipp ifrån detta avsnittet hittar du längre ner. Det är det med engelska lektionen. Det är en massa vanliga ämnen dom tar upp fast dom tar upp en massa vad jag tror roliga saker så att dom börjar skratta. Detta är ett roligt avsnitt. Fast lite för långt.                                                                                   
  2. Matsumato Batsu =  Tävlingen är simning. Förloraren måste bo en natt i ett “hemsökt” hus alldeles själv. Men dom andra är också där och ska skrämma honom hela tiden. Mycket har dom fått ifrån asiatiska skräckfilmer som The Grudge t.ex.                                                                                      Även detta avsnitt är roligt. Roligare än förra för det här avsnittet är mer förståligt med tanke vad det går ut på.
  3. Onikogo Batsu = Detta avsnitt börjar med 100 meter stafett . Det är en kille som springer själv mot ett gäng på fyra. Förlorarna blir gänget som måste vara inne i en gympasal. Där är det en massa i läderkläder som jagar dom med träslevar som dom slåss med. Så varje gång dom kommer så måste dom springa. Dom ska vara inne i gympasalen i ett helt dygn och dom med slevarna kan komma närsomhelst. Lite för långt avsnitt.
  4. Police Batsu = Ungefär likadant som skolavsnittet. Här ska dom inte skratta alls får då får dom straff med batonger. Detta avsnittet är mycket för långt. Två och en halvtimme är lite för mycket.
  5. Onsen Batsu = Avsnittet börjar med bowling. Sen så är det något liknande spökavsnittet fast utan att skrämmas och hela gänget är med. Det kommer in en massa konstiga typer som antingen straffar dom på något sätt eller bara får dom skratta. Inte så kul faktiskt. kan mest bero på att jag inte förstår språket.
  6. Onsen 2 Batsu = Ännu ett avsnitt där dom inte får skratta. Denna gången är dom i någon by med konstiga typer. Bland annat en svart man som försöker prata japanska. Darth Vader och andra konstiga saker. Ett helt ok avsnitt.

Här under finns några klipp ur Gaki no Tsukai. Den översta har jag inte sett hela avsnittet på men den understa är ifrån Highschool avsnittet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar