onsdag 12 maj 2010

Film : Wonderland (2003)

40512

John Holmes var en legend i porrindustrin. Men 1981 ,några år efter hans karriär, så var Holmes en desperat man med många problem. Han skiljde sig från sin fru och hade ett förhållande med sin älskarinna och levde som en knarkare som sökte efter sitt nästa fix. Men en natt blev 4 personer mördade i Los Angeles och John var huvudmisstänkt. Men var det han som mördade dom på Wonderland Avenue?

Onödig Fakta:

  • I Sverige hette filmen “Wonderland Murders”
  • Filmen är löst baserat på  The Wonderland Murders som faktiskt hände i Hollywood Hills i Los Angeles juli 1981.
  • Matt Dillon var först tänkt att spela Holmes men han hoppade av för att göra filmen City Of Ghosts.
  • Christina Applegate väste upp i närheten av Wonderland morden och kommer ihåg att hon såg blodiga madrasser på gatorna. Så hon tackade ja till en liten roll i filmen.
  • Lions Gate visste inte hur dom skulle marknadsföra filmen då den har mycket knark, porr och mycket våld.
  • I filmen har Val Kilmer (som John Holmes) en kedja runt hans hals där en ring hänger. Den ringen är samma ring som Holmes gav sin fru Sharon när dom gifte sig 1965. Sharon lånade ut ringen till Val för att den skulle ge han tur.
  • Både Josh Lucas och Val Kilmer stannade över natten på det riktiga Wonderland huset. På årsdagen.
  • I filmen får man se de riktiga bilderna på offren som polisen har tagit.

Jag hade faktiskt inte någon aning om att denna filmen fanns utan hittade den av misstag. Så jag har inga förväntningar alls på den.

Skådespelare som är med förutom Val Kilmer är Carrie “Prinsessan Leia” Fisher, Lisa Kudrow , Paris Hilton och Kate Bosworth.

Skådespelaren som spelar David Lind är riktigt lik en skäggig Tom Green. Först när jag såg honom tänkte jag.. vafan Tom Green. Men man såg sen att det inte var honom.

Man får både höra David Linds version och John Holmes version. Båda två versionerna är helt olika varandra. Sen på slutet av filmen får man se vad som verkligen hände.

Detta är en helt ok film. Lite mer drama än action men ändå sevärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar