onsdag 26 maj 2010

Film: Zombi 2 (1972)

 trash_cinephile_zombie_flesh_eaters1231869835

En segelbåt som tillhör den berömde forskaren Dr. Bowles driver in i New Yorks hamn, men när kustbevakningen äntrar båten finner de inte en enda levande själ ombord. Däremot en död själ - tillhörande en rasande zombie som går till attack. Det märkliga fallet intresserar journalisten Peter West som tillsammans med forskarens dotter följer spåren efter hennes far till den västindiska ön Matul Island. Vad de finner där är en förskräcklig pest som förvandlar sina offer till riktigt ruttna typer - som dessutom är till synes omöjliga att förgöra!
Bortsett från Georges A. Romeros klassiska "Night of the living dead"-trilogi är Lucio Fulcis "Zombie flesh eaters" den mest berömda av alla filmer inom genren med sina (ö)kända specialeffekter. Mia Farrows lillasyster Tisa spelar huvudrollen i en film som satte standarden för gorefilmen, och Fulci på splatterfilmens tron. Nu släpps filmen för första gången oklippt och nyrestaurerad!

Onödig Fakta:

  • Filmen var skriven innan Dawn Of the Dead (1978) var utgiven i Italien. Denna filmen har ingenting med George A Romeros filmer att göra. Början och slutet av filmen som utspelar sig i New York skrevs till i manuset när producenterna ville Casha-in efter succén Dawn..
  • Make-up effekterna var gjorda av Giannetto De Rossi. Make-up stilen kallades “bakad” in i olika lager så Fulci kallade statisterna “Walking Flower Pots”.
  • Många av skådespelarna som spelade Zombies var bröder. De liknade varandra så mycket så att många trodde att det bara var en man som spelade Zombie.
  • Nä denna film gick på biograferna och förtrailerna visades så fick alla “Spypåsar” på grund av de blodiga och våldsamma scenerna.
  • Manusförfattaren Dardano Sacchetti tog väck sitt namn från eftertexterna för att hans far dog när dom klippte den. Som resultat så kände Sacchetti inte att det var rätt att vara känd för en film om döda som kommer tillbaka och blir levande döda.
  • När dom spelade in i New York så gick Captain Haggerty in i en bar i full Zombie utstyrsel med fejkblood och allt. Tack vare den punkiga stilen som var då så märkte ingen honom sådär och bartendern verkade inte se något speciellt.
  • Förutom att denna filmen kallas Zombi 2 så är filmen ingen uppföljare.När Dawn of the Dead kom 1978 så kom den under titeln Zombi. Denna filmen fick namnet Zombi 2 för att Casha in efter Succén av den amerikanska filmen.
  • Hajtränaren och undervattensfotografen Ramõn Bravofick ta över att vara zombien i vattnet när den påtänkta blev sjuk.
  • Det kom en uppföljare på denna filmen 1988.

Jag har velat se denna ett tag nu men inte fått tummarna loss men du tog jag och gjorde det.

Den är väldigt lik Romeros filmer fast inte lika bra.

Här är en del klassiska scener som folk har talats om och det är Zombie VS Haj scenen och Family Guy a la skräckfilmsscenen. Det vill säga en väldigt utdragen scen där en kvinna får en pinne i ögat i väldigt långsam fart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar