måndag 24 maj 2010

Film : Psycho IV (1990)

 469862.1020.A

Norman Bates återvänder i denna uppföljare med mamma problem. Denna gången ringer han till en radioshow för att prata minnen om hans mamma. Men han är rädd för att han kommer mörda igen för hans älskade är gravid med hans barn och Norman kan inte låta någon mer galning komma lös i den civiliserade världen.

Onödig Fakta:

  • Detta är första i serien som filmades på Universal Studios i Florida
  • När Norman ringer in till showen första gången säger han att han heter Ed. Robert Bloch som skrev originalboken om Psycho baserade Norman på seriemördaren och kannibalen ifrån Wisconsin Ed Gein
  • Detta är den enda av uppföljarna som använde Bernard Herrmanns tema.
  • Mammans rum är helt olik ifrån de förra filmerna. I de förra hade hon ett badrum och en extra garderob.
  • Man kan som turist besöka huset på Universal Studios i Florida men motellet finns inte kvar.

Detta är den sista i serien med original Norman Bates (Anthony Perkins). Remaken som kom för några år sen med bland annat Vince Vaughn är inte sevärd. Det är en helt likadan film fast med “fräshare skådespelare”.

Denna filmen har uppfräshade motell och hus. Det gamla huset var jue grått i denna filmen är det gult. Den här filmen tar upp vad som verkligen hände då han började mörda.

Denna filmen är mest en pratfilm för Norman snackar mest telefon med radion och man få se några tillbakablickar ifrån hans liv.

Denna filmen var helt ok men inte lika bra som vissa tidigare i serien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar